Tovább mélyül a konfliktus Jemenben

2015. április 09. 12:11

Egyre élesebb küzdelmek folynak Jemenben a síita húszi felkelők és a kormányerők között. A Vöröskereszt humanitárius katasztrófára figyelmeztet.

2015. április 09. 12:11

Egyre ádázabb küzdelem folyik a déli kikötőért, Adenért, ahová még februárban a jemeni elnök, Sabdrabbu Manszúr Hádi menekült. Azóta Hádit szaúdi erők segítségével Rijádba menekítették. A szerdai bombázásokban 22 ember vesztette életét, és több mint 70-et megsebesítettek – közölte az Euronews.

A jemenieket leginkább abban kellene segíteni, hogy szót értsenek egymással, letegyék a fegyvert, még pedig annak tudatában, hogy az al-Kaida és az Iszlám Állam ugrásra készen vár” – nyilatkozta a síita huszik támogatásával vádolt Irán külügyminisztere, Mohammad Javad Zaríf.

Az Egyesült Arab Emírségek külügyminisztere, Abdullah Bin Zayed, arra figyelmeztetett, hogy „ami Jemenben zajlik, az nem felekezeti harc, hanem a térség nagyon is politikai konfliktusa”. 

A Vöröskereszt humanitárius katasztrófára figyelmeztet. Megteltek a kórházak, temetetlenek a halottak, sokfelé nincs víz és villany Ádenben.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polnemkor
2015. április 09. 21:24
Az Egyesült Államok legfőbb közel-keleti szövetségese "Izrael" mellett: http://en.alalam.ir/news/1693494
oskar
2015. április 09. 17:14
A bombázások miatt meghalt ártatlan gyerekek száma közelíti a százat!!!!!!!!!!!! Borzasztó, hogy hallgat a világ, nincsenek szankciók, nincs JE'SUIS. Miért????
polnemkor
2015. április 09. 15:25
"Nem egy terrorista vezér vagy  egy mezei mufti szájából hangzott el a gyilkolásra vagy nemi erőszakra uszító beszéd, hanem Szaúd-Arábia királya által kinevezett Abd Al-Aziz bin Abd Allah bin Mohamed bin Abd Al-Latif Al Al-Sejkh főmufti vallási beszédében adott felhatalmazást a hithű muszlim férfiaknak arra, hogy falatozzanak feleségük testéből. Ez a jóvágású és szép hosszú nevet viselő főmufti persze ideológiai hátteret is szőtt az aranyköpése mellé. Miszerint akkor engedélyezett a kannibalizmus, hogyha éhínség gyötri a férfit, ilyenkor törvényesen megeheti a felesége EGY testrészét. Ha továbbra is nagy a baj és veszélyben az élete akkor akár megeheti az egész asszonyt. A fatwában a nőkhöz is szólt a “bölcs ember”: Egy hithű muszlim asszony aki szereti a férjét az képes magát feláldoznia, hogy férje jóllakjon és megmeneküljön az éhhaláltól. Így válik a két test eggyé.- mondja alázatosan a szaúdi jedi."
polnemkor
2015. április 09. 14:55
Szaúd-Arábia, az Egyesült Államok és Izrael bombázzák Jement. Szó sincs polgárháborúról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!