Elengedett kétszáz jazídit az Iszlám Állam

2015. április 09. 11:03

Feltehetően azért engedték el őket, mert hátráltathatták a szélsőséges csapatok mozgását.

2015. április 09. 11:03

Az Iszlám Állam dzsihadistái az észak-iraki Kirkuk várostól délnyugatra hagyták magukra a foglyokat, és nem adtak magyarázatot a szabadon engedésükre, de feltehetően azért engedték el őket, mert hátráltathatták a szélsőséges csapatok mozgását.

A többnyire idős, beteg embereket nyolc hónapig tartották fogva. Az elengedett rabok között mintegy negyven gyerek volt. A kiszabadultak rossz egészségi állapotban vannak, a bántalmazás és elhanyagolás jeleit mutatják. Kórházba szállították őket.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zazriveczazseni
2015. április 10. 15:44
A szíriai hadsereg azt mérlegeli, hogy kiűzi az Iszlám Államot abból a damaszkuszi menekülttáborból, ahová egy hete fészkelte be magát, és ahol százával gyilkolja a palesztinokat. Több, mint ezer palesztint megöltek, mégcsak meg sem említik a médiában A korábban 160 ezres Jarmúkban most 18 ezren nyomorognak, köztük 3500 gyermek, napi fogyasztásuk nem lépi túl a 400 kalóriát. A tábort egy hete az Iszlám Állam (IS) fegyveresei foglalták el, azóta mindennapos a gyilkosság, az üldözés, a lefejezés és a nők megerőszakolása.
illiberator
2015. április 09. 20:40
Pedig le is fejezhették volna őket.
USsange
2015. április 09. 17:08
Olyan szaga van ennek a hírnek, mintha mindenképpen az lenne a cél, hogy semmi jót ne lehessen elmondani a dzsihádistákról.
egysegelem
2015. április 09. 11:52
Muszlimok elve hagytak valakit? Ez csak adminisztracios hiba lehet, puszta veletlen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!