Ausztrália: szigorítanák a bevándorlást

2015. február 23. 08:39

A legális bevándorlás szabályainak szigorítását indítványozza Tony Abbott ausztrál kormányfő a Sydney-i túszdrámáról szóló jelentés nyomán.

2015. február 23. 08:39

A bevándorlásra vonatkozó szabályok megszigorítását vetítette előre az ausztrál miniszterelnök vasárnap. Tony Abbott abból az alkalomból beszélt, hogy kézhez kapta a tíz héttel ezelőtti sydney-i túszdrámáról szóló első jelentést. Akkor egy korábban állampolgárságot kapott iráni bevándorló 18 túszt tartott fogva egy kávézóban, közülük kettőt meg is ölt - írja az Euronews.

 
„Ennek a szörnyetegnek nem lett volna szabad köztünk élnie. Nem lett volna szabad őt beengedni az országba. Nem lett volna szabad óvadék ellenében szabadlábra helyezni. Nem lett volna szabad, hogy fegyvere legyen és hogy radikalizálódjon. Világos, hogy mindennek nem lett volna szabad megtörténnie” - jelentette ki Tony Abbott.
 
Man Haron Monis a Sydney-i túszdráma idején óvadék ellenében volt szabadlábon, miután megvádolták volt feleségének meggyilkolásával. A férfit jól ismerték a terrorelhárításnál is, de a hatóságok nem vették kellően komolyan a férfi jelentette fenyegetést.
 
A 2013 ősze óta kormányzó jobboldali koalíció vezetője, Tony Abbott a 2013-as választási kampányban az illegálisan az országba érkezőkkel szembeni teljes szigor érvényesítésével kampányolt, sikeresen.  

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2015. február 23. 11:12
Eddig is a legszigorúbb volt az Ausztrál, hova szigorítanak még? Esetleg végig kéne gondolniuk, hogy honnan fogadnak szívesen bevándorlókat, és honnan nem, csak ehhez nem Amerikát kell majmolni.
Cassi
2015. február 23. 11:10
Nem lett volna szabad, hogy radikalizálódjon? Aztán ezt hogyan akadályoznád meg, leszámítva a "náci" módszereket, amelyekért mi állandóan kapjuk a rossz pontokat? A legtöbb radikális mély kussban van a meggyőződéséről, amíg nem kapja meg az állampolgárságot.
hátakkor
2015. február 23. 08:52
eh..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!