Görögország: bemutatta kormányát az új miniszterelnök

2015. január 28. 08:08

Az új kormány eskü letétele után, szerdán már meg is tarthatja az első ülését.

2015. január 28. 08:08

Kedden mutatta be kormányát az új görög miniszterelnök Athénban. A névsort nem Alexisz Ciprasz új kormányfő, hanem korábbi tanácsadója, a kancellária miniszteri posztot elnyerő Nikosz Papasz ismertette. Az új kormány az eskü letétele után, szerdán már megtartja első ülését is.

A Pénzügyminisztériumot Jannisz Varufakisz vezetheti, görög gazdaság egészét miniszterelnök-helyettesi rangban felügyeli majd a közgazdász professzor Jannisz Dragaszakisz. A Belügyminisztériumot is a választásokon győztes Sziriza párt embere, Nikosz Vucisz irányíthatja majd. A koalíciós partner Független Görögök pártjának jutó tárcák közül a védelmi minisztérium a legjelentősebb, ennek élére Panosz Kammenosz kerül.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
indiáner
2015. január 28. 18:05
Megsemmisítjük a görög oligarchiát youtube.com/watch?v=8mfjO4ZuZAw Erre kíváncsi leszek.
Tábor Radosti
2015. január 28. 14:11
Kutyából nem lesz szalonna! Ezek kommunisták!
Tüke66
2015. január 28. 09:34
Tetszik ez a görög divat! Egy politikus sem visel nyakkendőt.:)
Türelem
2015. január 28. 08:52
Pogátsa Zoltán közgazdász szerint rövid időn belül meg fognak bukni. Pontosabban meg fogják őket buktatni nemzetközi pénzügyi vonalon. Ugyanis nem teremthetnek egy működő precedenst a mostani európai vazallus politikai struktúrával szemben. A történtek arra is jók, hogy párhuzamot vonjunk a görög és a magyar /radikális=DK/ baloldal között. Egy nyugati elemző jellemezte a görög kormányt az alábbi módon. Vegyél egy post-marxista elegyet, támaszd alá a tömeget adó EU-ellenes faktorral, jól fűszerezd meg anti-globalizációval, tőkeellenességgel, no meg tegyél hozzá egy adag nacionalizmust. S miről szól a hazai radikális baloldalt megjelenítő DK? Hát a fenti elemekből egyet sem lehet náluk megtalálni. A milliárdos szellemi vezető, Gyurcsány érthetően elutasítja Marx minden tételét. A zsebéről szól a dolog. Az EU-t is szeretik, Gyurcsány maga is arról beszélt, hogy az "EU jobban teljesít!", ez van a zászlójukra tűzve, az persze nem zavarja őket, hogy évek óta katasztrofális az EU működése, vezetése, az EU a szakadék szélén áll. Gyurcsány ugye a tőke globalizációja, saját biznisze - lásd Veres elvtárssal történt indonéziai befektetések - éltető eleme ellen sem emelhet szót, ahhoz le kellene vágnia az ujjait. A tőke, a kizsákmányolás, a kisember védelme tehát tabu a DK számára. A nacionalizmus? Na, az meg azután végképp az ördögtől való, nácikkal, mélymagyarokkal, határon túli nemzettársainkkal nem tárgyalunk. A túrót! S mire a görög baloldal paradigmáinak végére érünk, s mellé tesszük a DK deklarált értékrendszerét, meztelenné válik a Gyurcsány féle "baloldal". Mert nincs benne semmi baloldalinak mondható elem. Persze tévedtem, egy mégis van. Mégpedig Orbán. A DK baloldali programja egy fecnin elfér, Orbán Viktornak hívják, akit meg kell buktatni. S ezzel a veretes programmal még képesek néhány ezer hetven és nyolcvan közötti matrónát és öregurat az utcára vinni. Orbán Viktor tényleg nyugodtan hátradőlhet. Miként a DEKA forradalmárai, ifjú törökjei sem jelentenek veszélyt. Tegnap hallgattam Ferge Zsuzsát a rádióban. Már nagyot is hall, rákérdezett, hogy tessék? Sugárzott belőle a kirobbanó fiatalság, a dinamizmus. Valaki azért szólhatott neki a valóságot jobban ismerők közül, mert retirált. Kijelentette, hogy már nem céldátum március 15, Orbán leváltásához több időre lesz szükségük. Csak megérje...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!