Mozgósítják az 50 évnél fiatalabb férfiakat Ukrajnában

2014. július 22. 14:01

A parlament jóvá hagyta a mozgósításról szóló elnöki rendeletet.

2014. július 22. 14:01

Az ukrán parlament jóváhagyta kedden az újabb részleges katonai mozgósításról szóló elnöki rendeletet. A határozat indoklása szerint a részleges mozgósításról hozott döntésre „a katonák és békés lakosok halálát okozó terrorizmus kelet-ukrajnai terjedése” miatt van szükség, továbbá azért, mert Oroszország jelentős csapatokat csoportosít Ukrajna határaihoz, ami „külső támadás veszélyét jelenti, és fenyegeti az ukrán állam függetlenségét”. A mozgósítás az 50 évnél fiatalabb férfiakra vonatkozik, és a határozat életbe lépésétől számított 45 napon hajtják végre.

Vita közben ismét verekedés tört ki az ülésteremben a Viktor Janukovics posztjáról eltávolított volt államfő hivatali idejében kormányzó Régiók Pártja és a jelenleg kormányon lévő nacionalista Szabadság párt képviselői között.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kárpáti Zoltán
2014. július 23. 00:10
Ez lesz Oroszország újkori felemelkedésének a lehetősége, hogy kiveri az agresszor Nyugatot Ukrajnából, és ezzel nevet szerez magának.
Kárpáti Zoltán
2014. július 22. 23:11
Oroszország készüljön a támadásra. Majd az azt követő ellentámadásra.
indiáner
2014. július 22. 19:06
Tavaly december elejéről: http://www.paulcraigroberts.org/2013/12/04/19038/
várúr
2014. július 22. 18:18
Az ukrán képviselők egyelőre saját magukat mozgósították (mármint a verekedéshez). Ez a banda irányít egy országot, azaz úgy tesz, mintha irányítaná. Ez a banda ajánlkozik tele pofával "az USA legszorosabb szövetségesének." Ez a banda mozgósít a saját lakossága ellen - cca tízmillió orosz ellen - közben áldozatot játszik. Ukrajna az is - csak épp a saját politikai bűnözői és pojácái áldozata.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!