Millennium Bank: Romániában terjeszkedik az OTP

2014. július 30. 18:16

Az OTP Bank Románia megveszi a romániai Millennium Bankot a portugál Banco Comercial Portugues-től. A szerdán aláírt szerződés szerint a vételár 39 millió euró (mintegy 12 milliárd forint).

2014. július 30. 18:16

A Millennium Bank Romania tavaly év végén 2,83 milliárd lej ( mintegy 635 millió euró) mérlegfőösszeget ért el, ami 0,8 százalékos piaci részesedésnek felelt meg, és ezzel a 22. helyen állt a romániai bankpiacon. Az akvizíció eredményeként az OTP Bank Románia piaci részesedése 2,1 százalékra nő, amivel a 11. helyre lép elő a romániai bankok között. A tavalyi évet a Millennium Bank adózás után 5,9 millió euró veszteséggel zárta.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Qui prodest
2014. július 31. 08:22
mmiska reméljük, hogy rá dolgozik a SECU... a "legnagyobb uzsorásra" Úgy érted, lehet úgy végzi mint a suszter?:)
Qui prodest
2014. július 31. 07:48
Hogy miért lehetséges nálunk mégis megtenni ezt az emberekkel? Erre egyetlen szalonképes, azaz „nyomdaképes” választ sem kaptam az adósoktól, viszont annál több magyarázatot olvastam arról, miért olyan kockázatos nálunk hitelt adni. Egy biztos, Romániában azért tudnak ilyen kondíciókkal hitelezni, mert versenyhelyzetben vannak. Persze, ha az ottani összes bank ugyanolyan pofátlan haszonnal kopasztaná meg az ügyfeleit, mint azt itt teszi Magyarországon, akkor esze ágában sem lenne az OTP-nek sem ilyen olcsón kihelyezni a pénzét.
Qui prodest
2014. július 31. 07:47
A Disznófejű nagyúr bankja , az OTP személyi kölcsön folyósítási feltételei között szereplő hirdetmény alapján nálunk a 32% körüli THM dívik, és lassan még az alsóneműnk színét is meghatározzák a hitelfolyósítás feltételeként. A járulékos költségeket, pedig, ember legyen a talpán, aki képes megjegyezni és megérteni. Nem úgy a szomszédainknál: képernyőképekkel: http://www.rackevei-hirhatar.hu/hirek/romaniaban-megeri-az-otp-hitel
Qui prodest
2014. július 31. 07:44
A romániai OTP bankfiókokban jóval alacsonyabb a személyi hitelek teljes hiteldíj mutatója, mint Magyarországon. Hogy lehet, hogy ott megéri 14,9%-os THM-el adni kölcsönt, míg itthon nem? Ráadásul nem sorolják oldalakon át a hitelhez jutás feltételeit. Az OTP romániai honlapját böngészve, a félreértések lehetőségét minimálisra csökkentve a magyar nyelvű változatot választva, egyik döbbenetből esik az ember a másikba. Tucatnyi kérdés merül fel a legnaivabb és a pénzügyekben legkevésbé járatos ember fejében is. Elsőként az, hogy vajon a magyarországi weboldalon miért nem lehet hasonlóan könnyen fellelni a THM-et?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!