Nem indul Klicsko az ukrán elnökségért, kizárták pártjából Janukovicsot

2014. március 29. 17:31

Vitalij Klicsko mégsem indul az ukrán elnökválasztásokon, inkább Petro Porosenkót, a Csokikirályt támogatja. Klicsko lehet, hogy Kijev főpolgármesteri székéért fog versenybe szállni. Eközben az Régiók Pártja kizárta soraiból Viktor Janukovics volt kormányfőt.

2014. március 29. 17:31

Vitalij Klicsko, egykori bokszbajnok, az ukrán tüntetéseket szervező ellenzék egyik vezetője mégsem indul az ukrán elnöki választáson – írja a Yahoo.com. Az egyébként jó eséllyel induló Klicsko inkább a milliárdos „Csokikirályt”, Petro Porosenkót támogatja. Porosenko kihívója Julia Timosenko, volt ukrán miniszterelnök, akit a Haza párt egyhangúlag jelölt a május 25-i ukrán elnökválasztásra. Klicsko saját szavai szerint az elnökválasztás helyett elképzelhető, hogy Kijev polgármestere címért indulna.

Eközben a volt kormánypárt, a Régiók Pártja szombati kongresszusán kizárta soraiból Viktor Janukovics eltávolított államfőt, Mikola Azarov volt miniszterelnököt, a párt korábbi vezetőjét, valamint a Janukovics-családhoz közel álló két volt kormánytagot, Szerhij Arbuzov volt első miniszterelnök-helyettest és Olekszandr Klimenkót, az azóta megszüntetett jövedéki és adóügyi tárca egykori vezetőjét, s további két pártagot – írja az MTI.
 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. március 29. 20:26
Milyen kár, pedig ő aztán igazán hatékonyan tudná rábeszélni az embereket arra, amit nem szeretnének megtenni (lásd TV elnök lemondatása demokratikusan).
ballada
2014. március 29. 19:25
Klicskóaz eu usa felbérelt fizetett puccsista alakja volt,megcsinálta a polgárháborút felfordulást tönkre tette anélkül is szegény Ukrajnát, most meg lelépett Németországba.Börtönt érdemelne.
Akitlosz
2014. március 29. 18:59
Klicsko azt teszi, amire a futtatói utasítják. Változott a helyzet, így az ő feladata, szerepe is. Azért szép, hogy már az is bűn lehet egy "demokráciában", hogy valaki demokratikus elnökválasztást nyer, s a puccs az érték. Semmi jót nem kívánok annak az országnak. Inkább azt, hogy minél több területük kerüljön, Lengyelországhoz, Magyarországhoz, Romániához és Oroszországhoz. Kijev környékén pedig játszadozhatnának az ukránok. Semmire sem viszik önerőből így se, meg úgy se. A gázszámlát nem tudják kifizetni, az IMF pedig adósságcsapdába zárja az országukat és gyakorlatilag átveszi az irányítást. A puccsista ukrán hatalom szerepe az lesz, hogy eleget tegyen az IMF diktátumainak.
3M..
2014. március 29. 18:31
Klicskó legjobb döntése volt. A mostani vezetőket az ukrán nép, fél év múlva maguk fogják darabokra szedni. A kivéreztetett Ukránok, beleroppannak a megnövekedett terhekbe, amit vezetőieken fognak számon kérni. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!