Ukrajna: visszavonták a gyülekezést korlátozó törvényeket

2014. január 28. 15:37

Az ukrán parlament visszavonta a január 16-án elfogadott törvényeket, amelyek jelentősen csorbították a szabadságjogokat, és amelyek a tüntetések radikalizálódásához vezettek. Az ellenzéki pártok amnesztiát kezdeményeznek.

2014. január 28. 15:37

Miután Mikola Azarov kormányfő lemondott, az ukrán parlament – több Janukovics-párti képviselő voksával megtámogatva – visszavonta azokat a törvényeket, amelyek január 16. óta gyakorlatilag szinte betiltották a gyülekezést és tüntetést.

A szavazás eredményét a képviselők tapssal fogadták és a Majdanon tüntetők is ujjongva fogadták a törvények visszavonását.

Az ellenzék ezután amnesztiát fog követelni a rendőrség által letartóztatott aktivistáknak – mondta Vitalij Klicsko, az Ütés (Udar) párt vezetője. A bebörtönzött Julija Timosenko volt miniszterelnök pártja, a Haza törvényjavaslatot nyújtott be, ami mentesítené a felelősségre vonás és büntetés alól a tömeges tiltakozó akciók résztvevőit.

A kormányzó A Régiók Pártjának egyik képviselője közölte, hogy a parlament megvitatja az amnesztia kérdését, de a tüntetőknek mindenképp ki kell vonulniuk az elfoglalt középületekből  – írja az Index.

A tüntetők valószínűleg nem elégednek meg Azarov lemondásával – amit még az elnöknek is el kell fogadnia –, továbbra is Janukovics távozását követelik.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2014. január 28. 16:54
Na bravo
S0ma
2014. január 28. 16:41
Júlia a haját fonja, miközben a hasát fogja....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!