Blokád alatt az elnöki hivatal Kijevben

2013. december 05. 09:47

Nem engedték be az ukrán elnöki hivatalba a tüntetők az ott dolgozó köztisztviselőket.

2013. december 05. 09:47

Nem engedték be az ukrán elnöki hivatalba az ott dolgozókat az épület előtt tüntetők csütörtök. A hatalomváltást követelő demonstrálók közölték a hivatalban dolgozókkal, hogy Viktor Janukovics elnök „szabadnapot” adott nekik, mivel ő sincs a hivatalában. Az ukrán államfő jelenleg Kínában folytat tárgyalásokat. 

Eközben Szerhij Arbuzov első miniszterelnök–helytettes egy tévéinterjúban kijelentette: a kormány nem zárkózik el az elől, hogy megvitassa az ellenzék és a tüntetők képviselőivel az elnök- és a parlamenti választások előre hozásának lehetőségét.

A tüntetők annak ellenére mentek ismét az utcára, hogy Mikola Azarov miniszterelnök szerdán azt mondta, ha nem mennek haza a tüntetők, akkor a törvénnyel gyűlhet meg a bajuk. Azarov hozzáfűzte azt is, hogy a tüntetők nem számíthatnak mentességre, mint a képviselők. Továbbá kilátásba helyezte, hogy a nyugati területeken megvonják a központi normatívát és nem fizetik ki a költségvetésből. Ukrajna nyugati területein a regionális kormányzat is csatlakozott a tüntetésekhez, Azarov ezért fenyegette meg őket.

A kemény hangvétel ellenére a demonstrálók egyre többen vannak. Több tüntető azt mondja, hogy elege van, és nem fél a rohamrendőröktől.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krisztoforo48
2013. december 05. 10:58
Vigyázó szemetek Kijevre vessétek!Nagy bajok történnek ott,készül valami,csak azt nem tudni,ki szítja!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!