Kisfiút szült Katalin hercegnő

2013. július 22. 21:30

Kórházba szállították hétfő reggel Katalin cambridge-i hercegnőt, Vilmos herceg várandós feleségét, majd délután fél öt előtt hat perccel megszülte a házaspár első fiúgyermekét. A gyermek születését kikiáltó jelentette be a kórháznál.

2013. július 22. 21:30

A hercegnő az észak-londoni Paddington kerület St. Mary's kórházának Lindo Wing nevű szülészeti magánklinikáján tartózkodott, ahová férjével együtt autón érkezett. Itt szülte meg első gyermekét, aki 3 kg 90 dkg-mal jött világra. A palota hivatalos álláspontja a terhesség során végig az volt, hogy Vilmos és Katalin nem tudja, fia lesz-e vagy leánya.

A gyermek születését hivatalosan bejelentő dokumentum (HVG.hu Facebook):

Az újszülött világra jövetele pillanatában a harmadik helyet foglalta el a brit trónutódlási sorban, és édesapja után az Egyesült Királyság uralkodója lesz. A gyermek saját nagybátyját, Harry herceget, Vilmos öccsét utasította egy hellyel maga mögé a trónöröklési sorrendben.

A hercegi utód a jelenlegi uralkodó, a 87 esztendős II. Erzsébet királynő harmadik dédunokája, de az egyetlen, aki reális eséllyel követi majd őt a trónon. A királynő után elsőszülött fia, Károly trónörökös, Károly után Vilmos, Vilmos után pedig a hercegi házaspár kisfia ülhet majd az Egyesült Királyság trónjára.

Ugyanebben a londoni kórházban született 1982. június 21-én Vilmos herceg is, aki 16 órával az után jött a világra, hogy édesanyját, Diana hercegnőt beszállították a szülészeti klinikára. Katalin szülését Marcus Setchell professzor és Alan Farthing, II. Erzsébet királynő volt és jelenlegi nőgyógyásza vezette.

A trónörökös születését kikiáltó jelentette be a Lindo Wing magánklinikánál (Reuters):

Amint az újszülött világra jött, Vilmos herceg értesítette nagymamáját, a királynőt kódolt telefonon. A kórházból küldönc is elindult a Buckinhgam-palotába, az első számú londoni rezidenciára a trón majdani várományosának világra jöttét igazoló hivatalos okmánnyal. A hercegi házaspár személyi titkára, Jamie Lowther-Pinkerton ugyanekkor külön értesítette David Cameron brit miniszterelnököt és Justin Welbyt, Canterbury érsekét, az anglikán egyház első számú vallási méltóságát.

Az udvari illetékesek ezzel egy időben tájékoztatták az eseményről az 54 tagállamot számláló – jórészt az egykori brit gyarmatok és függő területek alkotta – Brit Nemzetközösség országainak vezetőit. A hercegi utód világra jötte nyilván abban a tizenöt nemzetközösségi tagországban kelti majd a legnagyobb érdeklődést, amely ma is a mindenkori brit uralkodót ismeri el államfőjének. Ezek között vannak olyan parányiak, mint Tuvalu és olyan földrésznyi országok is, mint Kanada vagy Ausztrália.

A brit alattvalók hivatalosan akkor szerezhettek tudomást uralkodójuk megérkezéséről, amikor – a hagyományoknak megfelelően – az erről szóló írásos hirdetményt kitűzték a Buckingham-palota kapujára. A hercegi elsőszülött világra jöttét emellett 62 ágyúlövés is hírül adta a londoni Tower ősi erődjénél.

A hivatalos bejelentés (A királyi család Instagram-profilja):

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sellafield1957
2013. július 23. 11:23
a cím helyesen : Allahnak hála, Kisfiút szült Katalin hercegnő
IgazságosIzomViktor.
2013. július 23. 08:44
Ez akkora hír nekünk?Az lenne az igazi hír,ha azt írták volna:Kisfiút szült Vilmos herceg!Na arra felkapná a fejét az egész világ!
KannibálTatárÚr
2013. július 23. 08:02
A legtermészetesebb dolog, hogy egy nő szül akár fiút, akár leányt. Mi ezen a hír?
nyugalmazott tanár
2013. július 23. 07:07
Kisfiút szült Katalin hercegnő A Lakatos Sharah meg leánykákat. Hatot egy csapásra. Katalin a fasorba sincsen azzal az egy fiucskával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!