Barroso: Több Európára, nem több Brüsszelre van szükség

2013. május 09. 17:54

A gazdasági válság okozta helyzetről, az európaiak elvárásairól és az Európai Unió teendőiről szólt José Manuel Barroso az Európai Bizottság elnöke csütörtökön a Firenzében zajló Európai Fesztiválon.

2013. május 09. 17:54

A kritikus fázist még nem hagytuk teljesen magunk mögött, de az „euró létét fenyegető veszély lényegében elmúlt” – hangoztatta Barroso a Palazzo Vecchióban mondott beszédében. Hozzátette, tévedtek azok, akik az euró végét jósolták, mivel „már nem érzékelhető az euróövezet szétesésének veszélye”. Úgy fogalmazott, a „stabil költségvetés a bizalom elengedhetetlen feltétele, bizalom nélkül nincsen befektetés, befektetés nélkül nincsen növekedés”.

Az Európai Bizottság elnöke szerint az „életre kelt populizmus marja a polgároknak az Európába vetett bizalmát”. Barroso szerint a válság megmutatta, hogy „több Európára van szükség, de a több Európa nem jelent több Brüsszelt” – mondta. Barroso „elfogadhatatlannak” nevezte az európai munkanélküliség által elért szintet.

Kijelentette, hogy az európai állam- és kormányfők tavaly júniusi csúcstalálkozóján elfogadott növekedési paktum megvalósítása „elégtelen” volt és „várakozás alatt maradt”. Hangsúlyozta: „többet kell tennünk és gyorsabban”. Barroso a firenzei Európai Intézet által rendezett Az unió helyzete elnevezésű találkozón szólalt fel, melyen az európai politika képviselői az EU-t értékelték. Az európai konferencia a Firenzében május 12-ig tartó Európai Fesztivál része volt.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2013. május 09. 18:00
Ez plágium! "Barroso: Több Európára, nem több Brüsszelre van szükség" Egy pert akaszthatna miatta Orbán V. a Barroso nyakába! :))))))))))))))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!