Felfüggesztették a nácizó csapatkapitányt

2012. december 04. 14:43

Súlyos büntetést kapott Gáj Pnini, a Makkabi Tel Aviv kosárlabdacsapatának kapitánya, mert meccs közben nácinak nevezte és átkozta az ellenfél egyik svéd származású játékosát.

2012. december 04. 14:43

Az ötszörös Euroliga-győztes Makkabi Tel Aviv  hétfői tájékoztatása szerint Pninit a szezon végéig megfosztották kapitányi rangjától, határozatlan időre felfüggesztették csapattagságát, és 100 ezer sékel, vagyis körülbelül ötmillió forint jótékony célokra költendő bírságra kötelezték, mert vasárnap meccs közben belekötött Jonathan Skjöldebrandba, a Hapoel Tel Aviv egyik játékosába. Pnini gúnyolódott a szőke, kék szemű játékoson, nácinak, fattyúnak nevezte, átkokat szórt rá, amit a svéd-izraeli kosaras válasz nélkül hagyott. 

A kamerák rögzítették a történteket, majd az egyik tévécsatornánál szájról olvasó szakértők megfejtették Pnini szavait. Az izraeli televízió többször sugározta képaláírással olvashatóvá téve az elhangzottakat, hatalmas felzúdulást keltve a sportrajongók körében. Az izraeli kettes csatorna egyik újságírójának véleménye szerint Pnini „nem érdemli meg a nemzeti válogatott mezének viselését” sem. A Hapoel Tel Aviv a mérkőzés után feljelentette a Makabbi játékosát az Izraeli Kosárlabda Szövetségnél, amely vizsgálatot rendelt el. 

Limor Livnat sportminiszter közleményben ítélte el Pninit, és azonnali, példás megbüntetésére szólított fel, amit a Makabbi Tel Aviv hétfőn meg is tett. Pnini bocsánatot kért a svéd játékostól és családjától (akiket meccs közben szintén elátkozott), csapatától és rajongóitól, valamint saját családjától is. „Bocsánatot kérek a viselkedésem miatt. Úgy érzem, csalódást okoztam a bajnokságban, a klubban, a rajongók és a családom körében. Mindent elkövetek, hogy kijavítsam hibámat” – nyilatkozta.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
packó_
2012. december 04. 19:56
Nem kéne valami mással foglalkoznunk?
ciseaux
2012. december 04. 19:39
Anekdotának: A Transformers II.-ben, Megan Fox lehitlerezte a rendezőt, mert az kishíján fölrobbantotta őt meg a Shia Labeouf-t. A rendező azonnal fölhívta a Spielberget, hogy de mit mondott neki az a "shiksa"...Megan Fox eltünt a Zransformer III.-ból!
silvester
2012. december 04. 19:25
Palesztina volt jelenleg nincs,ezt még elérték,de a sorsukat egy neo-neo-neo náci csoport dönti el? Fittyet hány a nemzetközi ellenkezésekre,rosszabbak,mint H-ler.
kukagyerek
2012. december 04. 17:56
"Felfüggesztették a nácizó csapatkapitányt" Mindenhol vannak korrekt emberek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!