Németh bővítené az integrációt az euró megmentéséhez

2012. június 27. 20:54

A Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint az euró megmentésének ügye megkívánja a tagállamoktól az integráció mélyítése felé tett lépéseket.

2012. június 27. 20:54

Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint az euróövezet válságának kezeléséhez az EU tagállamainak az integráció mélyítése felé kell lépéseket tenniük. Az államtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában szerdán kifejtette: a tagállamok állam- és kormányfőinek csütörtökön Brüsszelben kezdődő csúcstalálkozóján lendületet kaphat az az elkötelezettség, hogy az eurózóna megmenthető, és meg is kell menteni.

A Magyarországot a szomszédos országokkal összefűző kapcsolatokról azt mondta, az elmúlt években Szlovákia kivételével kiegyensúlyozott viszonyt alakítottak ki. Pozsonnyal  2006 és 2010 között feszült volt a viszony — tette hozzá, hangsúlyozva, remélhetőleg a Fico-kormánnyal sikerül fenntartani az előző, Radicová-kabinet idején megindult párbeszédet.
 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sky.net
2012. június 28. 08:44
ne ugassál... bólogassál
sky.net
2012. június 28. 08:43
kiraknak egy egy bólogató kutyát a tagállamok kalaptartójára .. aztán a dísz diplomaták irányításával aztán teljes egyetértésben jutnak csődbe
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!