Szlovákia: hackertámadást várnak a választások előtt

2012. március 06. 18:48

Több szlovákiai politikai párt honlapja ellen ígért támadást az Anonymous hackercsoport - közölte a SITA szlovák hírügynökség kedden.

2012. március 06. 18:48

Az Anonymous, amely a múltban már a kormányhivatal és a szlovák parlament, valamint a Penta pénzügyi csoport weboldalait is megtámadta, ezúttal péntekre - az előre hozott szlovákiai parlamenti választások előestéjére - ígérte a támadást.

 
A SITA hírügynökség szerint a csoport a legnagyobb ellenzéki párt az Irány - Szociáldemokrácia (Smer-SD), a jelenlegi kormánykoalíció legnagyobb pártja, a Szlovák Kereszténydemokrata Unió - Demokrata Párt (SDKÚ-DS), a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH), valamint a parlamenten kívüli, 99% nevet viselő párt internetes honlapjait és Facebook profiljait akarja megtámadni. A választások előtti napra tervezett akció az Anonymous szerint része lesz annak a „nagyszabású programnak”, amelyet az internetes kalózok csoportja a választások hetére ígért.
 
A csoport állítása szerint az általuk tervezett akció célja megfosztani a pártokat attól a lehetőségtől, hogy „hazugságokkal szerezzenek választókat.” „Az, ami ezen a héten történni fog, mindenkit mozgósít, és hisszük, hogy a szlovákok összefognak, megteszik azt, amit kell” - olvasható az Anonymous közleményében.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Táskás Tóni
2012. március 07. 12:33
Ha pedig nem jön az a hacker, majd self-made elintézik.Nálunk is volt puccs.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!