Visszatérnek a kórházakba a szlovák orvosok

2011. december 03. 11:25

Véget ér a szükségállapot, a szakszervezetek elfogadták a kormány ajánlatát.

2011. december 03. 11:25

Újra felveszik a munkát az orvosok Szlovákiában, miután a kormány egyezségre jutott az  Orvosi Szakszervezeti Szövetséggel (LOZ). „Olyan megállapodásra jutottunk, amelyet igazságosnak lehet tekinteni” -  mondta Iveta Radicová miniszterelnök a sajtónak nyilatkozva.

 
Az orvosok elfogadták a kormány korábbi béremelési ajánlatát, Pozsony pedig  törvényes garanciákat vállalt ennek teljesítésére. Marián Kollár, a LOZ elnöke ennek kapcsán kifejtette: a béremelés mértéke távolról sem elégítette ki az orvosokat, de a társadalom nyugalma érdekében hajlottak a kompromisszumos megoldásra.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2011. december 03. 22:51
Ezt kellene a dokiknak nálunk is, gyáva népnek ugye...
Ebfül
2011. december 03. 12:20
Ami kimaradt: "A kormány ajánlata azzal számolt, hogy az orvosok fizetése januártól az átlagbér 1,05-1,6-szorosa lenne, ami konkrétan 810-1230 euró közötti havi béreket jelent a pótlékok nélkül."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!