Karanténban Costa Rica elnöke

2009. augusztus 12. 08:48

Óscar Arias Sáncheznél kedden diagnosztizálták az új vírust, karanténba helyezték.

2009. augusztus 12. 08:48

Egy hétre karanténba helyezték helyi idő szerint kedden Oscar Arias Costa Rica-i államfőt. Az elnöknél kedden diagnosztizálták az új típusú influenzát. Az intézkedést, hogy karanténba kerül, maga az államfő jelentette be, hírek szerint ő ragaszkodott ahhoz is, hogy hozzák nyilvánosságra a fertőzését.

A betegség egyelőre enyhe lefolyásúnak tűnik, de az államfő asztmában szenved, emiatt az ő esetében nagyobb a kockázat. A tájékoztatás szerint Tamifluval kezelik. Arias - aki 1987-ben Nobel-békedíjat kapott a közép-amerikai polgárháborús konfliktusok rendezésében játszott szerepéért - hivatali teendőit a karantén alatt is ellátja. Costa Ricában eddig kicsivel több mint 20 halálos áldozatot követelt az új típusú influenza. (mti)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!