Megérkeztek a román nacionalista tüntetők Tusnádra, dulakodás is volt

2023. július 22. 09:21

Szerintük Erdély mindig román föld volt és az is marad.

2023. július 22. 09:21
null

Több tucat román nacionalista tüntető érkezett szombat kora délelőtt Tusnádfürdőre, ahol budapesti idő szerint 10 órától Orbán Viktor miniszterelnök mondott beszédet. A szélsőségesek román nemzeti zászlókkal vonultak a településre, ahol kedd óta zajlik a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, ami az összmagyarság kiemelt nyári kulturális és közéleti rendezvénye. 

Ezt is ajánljuk a témában

A Mandiner helyszínen tartózkodó munkatársai azt jelentették, mindvégig erős volt a rendőri jelenlét Tusnádfürdő központjában, valamint a rendezvény környékén. 

„Van, ami örök: Erdély román föld”, „Béke ideje: román hősök keresztjeit az Úz-völgyi temetőbe!” – ilyen és ehhez hasonló feliratok olvashatók a tüntetők által cipelt táblákon. Tudósítónk szerint a tüntetők románul énekelnek és provokálják a beszédre érkező magyarokat. Ugyanakkor masszív rendőrsorfal választja el a nacionalistákat és a szabadegyetem magyar résztvevőit. 

Román nacionalisták gyülekeznek Tusnádfürdőn. Fotó: Mandiner/Szilvay Gergely

Budapesti idő szerint 9:45-kor a Mandiner tudósítói jelezték, hogy zavartalanul elkezdődtek a beszédek. A tüntetőket a rendőrök nem engedték be a diáktábor és szabadegyetem helyszínére, egyik tudósítónk azonban arról számolt be, hogy dulakodás is volt a román tüntetők és rendőrök között. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Fotók: Ókovacs Benedek, Szilvay Gergely, Mandiner

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
robertdenyiro
2023. július 22. 15:46
Szőröstalpú libnácikák sivalkodnak. Hajrá! Picsogjatok csak, nácicsicskák!
Csakislovacska
2023. július 22. 14:07
Nemrégen ötszázéves Magyar éremkincslelet került elő Partiumban,nem is kevés,ötezer darab.A kincset román kincsvadászok találták.Kb ez a hír képezi le Erdély kapcsán is a valóságot. Erdélyben a kincs a Magyar a román csak kicskereső! Nem mellesleg minden ötszázéves pénzen a Dei Gloria Rex Hungariae felirat található. Ideje lenne felébredni a valóság megmutatja ki a Gazda és ki a tolvaj! Történelmet nem lophattok magatoknak románok! Viszont ha bocsánatot kértek és kártérítést adtok,még lehet jövőtök erkölcsileg. Persze csak Gyimesbükkön túl…!
Phm045
2023. július 22. 13:53
Leszoptátok a franciákat és ugy jutottatok Erdélyhez. Soha nem volt és soha nem lesz román.......
Szuperszig
2023. július 22. 13:00
Gyönyörű társaság volt, sugárzó értelemmel az arcukon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!