Felmentették, mégis fellebbezett Fekete-Győr András a momentumosok perében

2023. július 25. 14:02

Tovább folytatódik a hivatalos személy elleni erőszakkal vádolt ellenzéki politikusok pere.

2023. július 25. 14:02
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Sem a vádlottak, sem az ügyészség nem nyugodott bele a bukott Momentum-elnök Fekete-Győr András és a volt DK-s, immár szintén momentumos Szarvas Koppány Bendegúz ellen, hivatalos személye elleni erőszak vádjával indult per elsőfokú ítéletébe, amelyet a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) hirdetett ki május 26-án.

A két ellenzéki politikus ellen a 2018 december 12-i, és 13-i, a túlóratörvény elleni, Kossuth téri tüntetések miatt emeltek a vádat, miután pirotechnikai eszközöket és egyéb tárgyakat dobáltak a Parlament épületének biztosítását végző rendőrök felé, sőt, Szarvas Koppány Bendegúz dulakodott is a rendőrökkel. Az eljárás során a két politikus nem tagadta, hogy dobáltak a tüntetésen, de azt már vitatták, hogy füstgránátokat hajítottak volna a rendőrök felé, és hogy akadályozták volna a munkájukat.

A május végén kihirdetett ítéletben a PKKB 

Szarvas Koppány Bendegúzt bűnösnek mondta ki, és ezért két év, végrehajtásában három évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. Fekete-Győr Andrást ugyanakkor felmentették a vád alól. 

A vádhatóság már a tárgyaláson bejelentette fellebbezését, Szarvas Koppány Bendegúz esetében a büntetés súlyosítása miatt, míg Fekete-Győrnél a bűnösség megállapítása érdekében. A Fővárosi Főügyészség kérdésünkre ezt megerősítette, de jelezték, hogy az indoklással ellátott ítélet még nem érkezett meg hozzájuk. Ennek birtokában nyújtják be fellebbezésük részletes indoklását. 

A vádlottak ugyanakkor három nap gondolkodási időt kértek az ítélethirdetés után. Ahogy a Momentum sajtóosztályától most megtudtuk, – és ahogy borítékolható volt – Szarvas Koppány Bendegúz felmentésért fellebbezett. Ugyanakkor párttársa sem elégedett az ítélettel, 

 

Fekete- Győr András is fellebbezést nyújtott be, méghozzá azért, hogy a bíróság ne bizonyítottság, hanem bűncselekmény hiányában mondja ki ártatlannak. 

 

Mindez megerősíti, hogy az eljárás másodfokon folyatódik majd a momentumos politikusok ügyében. 

Nyitókép: A momentumos politikusok a bíróságon (Fotó: Ficsor Márton/Mandiner)

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cyklon
2024. február 13. 11:20
Ezt a selejtet már rég börtönbe kellet volna zárni, csakhogy sajnos kesztyűs kézzel bánnak az ilyen rendbontókkal.
cinkegolyó
2023. július 25. 19:08
Legény a talpán a gyíkvállú!
megvadult-2
2023. július 25. 19:00
Szerintem csak azét lebbez fel , mert szeretne seggrepacsit a börtönben
hoci74
2023. július 25. 17:20
Szép csendben egy ködgránátos hajnalon... Egyszer csak eltűnnek... Hogy hiányozna mind...úgy aggódnék,ugye nem jut eszébe senkinek ez az opció...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!