Dulakodó és ideges román nacionalisták Tusnádfürdőn – ilyen volt a balhé közelről

2023. július 22. 13:06

Munkatársunk közel merészkedett a szabadegyetem magyar résztvevőit provokáló román nacionalistákhoz, akik több alkalommal is dulakodásba bonyolódtak a román rendőrökkel.

2023. július 22. 13:06
null

Amint arról szombat délelőtt a Mandiner is beszámolt, szélsőséges román nacionalista tüntetők érkeztek Tusnádfürdőre, a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor helyszínére, ahol a román rendőrség nagy erőkkel igyekezett fenntartani a rendet. A tüntetők folyamatosan provokálták az Orbán Viktor beszédére érkező magyar résztvevőket, akik a felvételeken is jól látható módon, békésen tűrték a sértéseket. Dulakodás azért kialakult: a tüntetők a rendőrökkel keveredtek konfliktusba.

A Mandiner helyszíni videója itt látható:

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: Mandiner/Ókovács Benedek

 

 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lanter
2023. július 22. 21:03
Rakott szoknyába kendőbe,térdig érő csizmában meg kurva nagy kalapban járják európát pulyástól nagy tescos szatyrokkal! 2023 ban is!!!!!! Megvan a kép róluk🤣🤣🤣 ezek vagytok román kutyák,hullottszőrű bocskoros kutyák🤣🤣🤣 vissza veletek oláhiába a koszba mocsokba kecskétbaszni!!! Kárpátok ezen fele mindig is magyar volt és nyugi vissza is jön nemsoká....rühes banda...
Zokni
2023. július 22. 20:16
Ez a szöveg speciel nem magyarellenes.
bölcsuhú
2023. július 22. 19:01
Azon beszélgettünk itthon az elébb, hogy Romániában alig volt és van valódi városi polgárság, a tömeg, ahogy Butapesten s pár volt szocialista fellegvárban, a városi lakosság nagyrésze a falusi élet elől menekülő agárproletáriátus n-dik nemzedékéből áll, az ő mentalitásukat megőrizve. Ők voltak képesek támogatni Kádárékat, majd 20 évre bebetonozni Demszkyéket, s 4 éve a nyírtasi elvbarátjukat. Romániában ez a tendencia az egész országra érvényes és érvényesül az épitkezésekben, életmódban, az értékrendben. Kolozsvár, Nagyvárad, Temesvár, stb. többszázezres lakoság gyarapodása nem városokból származik, hanem román falvakból! Magukkal hozva az ottani izlésvilágot ( pl. mindent lebetonozni, az igénytelenséget, a civilizálatlanságot s az iskolában felszedett román történelemszemléletet, magyarfóbiát). A valódi falusiak meg megmaradtak vidéken és élik a tradicionális szokásaikkal az életüket.
bokrosbirka
2023. július 22. 18:06
Hát kérem itthon már a Nomentum nem tud forradalmat csinálni, így külső segítséget kér Andrew Romanescu (Fegyőr) a Román testvér pártjuktól! Nem véletlenül támogatták a Román nacionalistákat a választásokon a Nomentumból!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!