Városméretű migránsgettókat építtetne Brüsszel Magyarországon

2023. július 01. 09:55

Az Európai Unió döntése szerint évente legalább tízezer migránst kellene befogadnunk, ráadásul a szám bármikor változhat felfelé.

2023. július 01. 09:55
null

A Magyar Nemzet szombati cikkében emlékeztet: az unió javaslata szerint Magyarországnak a határon kellene ellátnia a migránsokat, amíg a menedékkérelmüket elbírálják, így csaknem tízezer bevándorlót kellene egyidejűleg ellátnunk.  Hangsúlyozzák: hazánk kapná a legnagyobb terhet: még a görögöknek és a bolgároknak is sokkal kevesebb migránsról kellene gondoskodniuk. Brüsszel emellett a már korábban betelepülteket is újraosztaná, teszik hozzá.

Kötelező kvóta és újraosztás

A Mandiner olvasói ugyanakkor emlékezhetnek:

A miniszterelnök szerint inkább a menedékkérelmeket az EU-n kívül kell elbírálni és segíteni kell a kibocsátó, szegényebb országokat, elsősorban Afrikában. Erről itt olvashat bővebben.

Már csak azért is, mert az uniós tervek egyik legvisszásabb pontja, hogy a kötelezően kialakítandó kapacitás mértéke Magyarország esetében jóval meghaladná az összes többi tagállam ez irányú kötelezettségét – a teljes uniós kapacitásszám 28,3 százalékáért felelne hazánk. Eközben a Magyarország felé vezető nyugat-balkáni migrációs útvonal frontvonalában lévő Görögországot csupán 1035 fős, Bulgáriát pedig 516 fős kapacitásszám fenntartása terhelné a kevés bejelentett illegális határátlépésszám eredményeképpen.

A Magyar Nemzet szerint a fent említett arány is nyilvánvalóvá teszi:

hiszen egy városnyi migránst kellene folyamatosan ellátnunk, ráadásul a terv készítői szerint egy esetleges úgynevezett migrációs vészhelyzetben a kiszabott kvóták meg is többszöröződhetnének – írja a lap.

***

Megszegte a magyaroknak tett ígéretét Brüsszel, és most még fizuemelést is kér (VIDEÓ)

A Bizottság szerint higgyük el: noha a kassza üres, a mi pénzük „megvan, náluk van". És majd oda is adják, ha „jól viselkedünk". Az uniós tagállamok azonban „fenik a kést". Teljesen jogosan.

 

Nyitóképen: Illegális bevándorlók a melillai befogadóközpontban 2021. július 22-én, miután a határkerítésen átmászva mintegy háromszázan bejutottak Marokkóból. Fotó: MTI / AP / Europa Press / Europa Press

Összesen 463 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolt
2023. július 09. 12:18
Sehol nincs szüksék migránsra,esetleg a ball oldali homokos párt embereinek. Ell kell sajátítani a usa migrációs,betelepülési szabályait, Az emberi tényező a fő károkozó a környezetbe. 150/fő km2 felett tiltani kell az országok lakos növelését Minél több a lakos egyenesen arányosan nő a fogyasztás,nő a környezetszennyezés.. Szerintem
antioxi
2023. július 01. 15:13
Nagyon sietnek a brüsszeliek, érzik a vesztüket
benedek77
2023. július 01. 15:07
Nyugi csicskák, lesznek itt olyan gettók a cigányféle akksigyárak miatt, hogy bepisiltek majd.:)
Hangillat
2023. július 01. 14:37
A nemzetállamtalanítási rémálom rémvalóságként való megvalósítása genderrel stb. a cél, majd újabb célok a tolerancia jegyében az intoleráns eszméletlen eszmetulajdonosok intencióinak megfelelően. EU-ultralibxit, az 'eject'-választás gomb lenyomásával. Menjenek ők! A normalitásnak pedig EUenter.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!