Isten, haza, józan ész – konferenciát tartottak Argentínában a magyar politika sikereiről

2023. június 03. 13:00

Buenos Airesben az Alapjogokért Központot is méltatták.

2023. június 03. 13:00
null

Gulyás Dóra, az Alapjogokért Központ kommunikációs igazgatója és Jorge Gonzalez-Gallarza, az Alapjogokért Központ vendégkutatója az argentínai Bueanos Airesben tartózkodik, és az ' I Foro Panamericano De Jóvenes Poíticos' konferencián képviselik hazánkat. Az agytröszt panelben felszólaló Jorge röviden bemutatta az Alapjogokért Központot, és úgy fogalmazott, „munkánkat a logónkon látható 3 pillérre alapozzuk, melyeket mottónkban így foglalunk össze: Isten, haza, józan ész. Ez az a 3 alapelv, amit az Alapjogokért Központ képvisel.”

Jorge kiemelte: „Amikor mi a Központban 'Alapvető jogokról' beszélünk, igyekszünk visszanyúlni a kifejezés gyökereihez.

Ennek jegyében Jorge ismertette a magyar alkotmányos berendezkedés alapjait: „Végre sikerült visszatérni az évezredes, történelmi alkotmányos fejlődési folyamathoz. Hadd idézzem az Alaptörvény Nemzeti Nyilatkozatát: Bízunk a közösen alakított jövőben és a fiatalabb generációk elkötelezettségében. Hiszünk abban, hogy gyermekeink és unokáink tehetségükkel, kitartásukkal és erkölcsi erejükkel újra naggyá teszik Magyarországot.”

„Azt hiszem, ezek a sorok foglalják talán a legjobban össze, hogy miről szól a 21. századi Magyarország” – fogalmazott. „Büszkék vagyunk arra, hogy családbarát ország vagyunk: a 25 év alatti fiatalok mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól, emellett a 30 év alatti fiatal anyák is mentesülnek a személyi jövedelemadó megfizetésétől, továbbá a négy vagy több gyermeket nevelő anyák egész életükben mentesek a személyi jövedelemadó megfizetése alól. Mindezek

amely lehetővé tette, hogy 2011 és 2021 között az egész Európai Unióban a legnagyobb mértékben növekedjen a termékenységi ráta.”

Nyitókép:Luis ROBAYO / AFP

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Esvány
2023. június 03. 18:36
Már megint el vagyunk szigetelődve!
kiss.istvan770
2023. június 03. 15:56
Az USA és az EU együttes népessége kb. 0,9 milliárd fő. Itt az ideje, hogy a 7,9 milliárdos, több, mint nyolcszoros többség felébredjen (Nem a meglibbant woke-ra gondoltam.)! A normalitásnak kell győznie a bolygónkon, nem az elmebeteg, "világmegváltó" ideológiáknak!
olajfa1
2023. június 03. 15:53
Örülünk, hogy iránymutatók lehetünk! Bár sok az ellenségünk /ellenfelünk/ akik megszállottak és abnormálisan viselkednek.
WLaci
2023. június 03. 14:41
Muhaha, remélem, Csádban és Szudánban is lesz ilyen nagysikerű konferencia, agyatlan barmok :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!