Alapjogokért Központ: A határon túli magyarok érdekeinek élharcosai érkeznek a CPAC Hungary-re

2024. április 20. 19:41

Határokon átívelő erő kovácsolása a rendezvényen: érkeznek a határon túli magyarok képviselői.

2024. április 20. 19:41
Former President Trump And Fellow Conservatives Address Annual  CPAC Meeting

Nyitókép: Getty Images/Brandon Bell

A határon túli magyarok érdekeinek élharcosai, Pásztor Bálint, Forró Krisztián, Kelemen Hunor és Brenzovics László érkeznek a CPAC Hungary-re, akik nap mint nap fáradhatatlanul kiállnak magyar honfitársaik jogaiért és jólétéért – írta közleményében az Alapjogokért Központ.

Hozzátették: Pásztor Bálint a Vajdaságban betöltött sokrétű vezetői szerepéről ismert. Szabadka Város Képviselő-testületének elnökeként és a VMSZ elnökeként élen jár a magyar identitás megőrzésében és a térség gazdasági fejlődésének előmozdításában. Az illegális migráció elleni küzdelem bajnoka, hiszen neki is köszönhető, hogy enyhült az a nyomás, amivel hazánk és a vajdasági magyarok nap mint nap szembesültek. A magyar oktatási kezdeményezések támogatásában tett erőfeszítései alátámasztják a vajdasági magyar szellem életben tartása iránti rendíthetetlen elkötelezettségét. Emellett pártja létfontosságú hídként szolgál Magyarország és Szerbia között, elősegítve a két nemzet közötti mélyebb együttműködést és megértést.

Eközben Forró Krisztián a felvidéki politika egyik nagyhatású szereplője, aki egyedüli magyar jelöltként bátran indult az szlovák elnöki székért. Acélos elszántsággal száll síkra a magyarok lakta vidékek figyelmen kívül hagyott igényeiért, megtestesítve a közösségét meghatározó elszántság és remény szellemét. Az infrastruktúra fejlesztését és az európai politikában való erősebb képviseletet szorgalmazó lelkes kiállása mélyen rezonál az elismerésre, a haladásra és jólétre vágyó magyarok céljaival. 

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke az erdélyi fiatalok és családok megerősítése iránti rendíthetetlen elkötelezettségével és az otthonmaradás elősegítéséért való törekvéseivel hívja fel magára a figyelmet. Kelemen stratégiai projektekkel és politikai kezdeményezésekkel teremti meg a lendületes jövő alapjait, biztosítva, hogy az őshonos kisebbségek hangja elhangozzon a hatalom csarnokaiban. Látásmódja túlmutat a határokon, és őszinte szívvel áll ki a magyarok jogaiért és törekvéseiért.

Végül, de nem utolsósorban Brenzovics László kiemelkedő alakja a kárpátaljai magyarok közösségének, aki a nehézségek közepette is bátran kiáll a magyarok jogaiért. A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökeként és az Ukrán Legfelsőbb Tanács korábbi képviselőjeként Brenzovics az emberi méltóság megőrzése és a közösség számára létfontosságú jogok biztosítása, valamint a kárpátaljai magyarok megmaradásának érdekében küzd. Fékezhetetlen szelleme a remény jelzőfénye a bizonytalanság idején.

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2024. április 20. 21:40 Szerkesztve
Genusnextgen 2024. április 20. 19:50 ..."Nem lenne nagy baj, ha hazavinnék magukkal az összes ilyen Vidnyánszki vagy Demeter féle duplaútleveles férget."... A faszt bazdmeg. Éppen ellenkezőleg, a külországi magyarságot AKÁRHOGY gyilkolják a szomszédos, a magyarsággal szembeni neonáci szlovák, román, ukrán, osztrák államrendek, mi az anyaországiak ENNEK ELLENÉRE is OTTHON vagyunk a az EZER ÉVES szülőföldjükön. Neked, a feka birkák baszta sehonnai disszidensnek, viszont se Magyarország, se a szomszédok elszakított magyar szülőföldje NEM A HAZÁD. TE ITT csak LÁTOGATÓ, egy bozgor turista lehetsz!
Mindenhova
2024. április 20. 21:33
... és KaliGeli tanulva a Prüsszeli kollégájától, betiltja a CPAC Hungary-t. Ja nem! De csak mert fél, hogy élve elásnák :D
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. április 20. 20:52
Egy héten hányszor fújja még össze a szél a szemetet? Ezekre a pro-fa(siszta) konferenciákra van pénz dögivel a magyar adófizetőkéből!
kokrowatz-0
2024. április 20. 20:21
"2023 decemberében további két vádat jelentettek Matt Schlapp által férfi alkalmazottak ellen elkövetett szexuális zaklatással kapcsolatban"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!