Oroszország körözést adott ki az oroszok meggyilkolásáról beszélő amerikai szenátor ellen

2023. május 29. 11:19

Lindsey Graham szerint az amerikaiak sosem költötték olyen jó célra a pénzünket, mint az oroszok halálára.

2023. május 29. 11:19
null

A TASZSZ orosz hírügynökség arról ír, hogy az orosz belügyminisztérium Lindsey Graham amerikai szenátort felvette a körözési listájára, miután a nyomozó bizottság vezetője büntetőeljárást rendelt el ellene oroszgyűlölő megjegyzései miatt.

A hivatal adatbázisában ez áll:  Lindsey Olin Graham amerikai állampolgárt, aki 1955. július 9-én született, az orosz büntető törvénykönyv egyik cikkelye alapján körözik.

Emlékeztetnek: egy korábbi, Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel létrejött találkozón Graham azt találta mondani, hogy a konfliktus során az oroszok halálára fordított összeg nem kidobott pénz.  Zelenszkij úgy fogalmazott a beszélgetésben, hogy a nyugati támogatásnak köszönhetően Ukrajna szabad maradt, erre Graham ezt válaszolta:

„És az oroszok meghalnak. Sosem költöttük ilyen jó célra a pénzünket.”

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az Egyesült Államok számára kínosnak nevezte Graham szavait.

Nyitókép: MTI/EPA/UPI pool/Kevin Dietsch

Összesen 197 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hangillat
2023. május 29. 14:07
"Lindsey Graham amerikai szenátort felvette a körözési listájára, Putyin orosz elnököt felvette a körözési listájára," Mindkettő a körözés ellenére párnák között fog vlszeg kimúlni; a körözöttes párna receptje megvalósíthatóbb.
Ekerot
2023. május 29. 13:51
lassan eljutunk a halott indián a jó indián féle amerikai fundamentalista rasszizmushoz...
NiewiederGyurcsány
2023. május 29. 13:43
Teljesen jogos! Ez a csaj még ostobább és gonoszabb, mint a Clintonné, pedig már az is nagy pokoli mélységekben található!
Obsitos Technikus
2023. május 29. 13:00
Nem lenne egyszerűbb megkínálni egy kis polóniumos teával? Lehetőleg az elnöke társaságában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!