Magyarország 25 árucikk behozatalát tiltotta meg Ukrajnából

2023. április 20. 15:21

Június végéig tart az intézkedés.

2023. április 20. 15:21
null

Ahogy a Mandiner is beszámolt róla, csütörtök délelőtt Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely kormányinfót tartott a szerdai kormányülésen született döntésekről. Az egyik fontos bejelentés az volt, hogy Magyarország június 30-ig megtiltja összesen 25 termék behozatalát Ukrajnából. Többek között a mézre, gabonafélékre és egyes hústermékekre vonatkozik ez a tiltás. 

Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy azt EKÉER-en keresztül azt is ellenőrízni fogják, hogy ezek a termékek más országon keresztül se érkezzenek meg Magyarországra. 

A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az elmúlt időszakban a kukoricabehozatal 7000 százalékkal, míg a búzáé 1100 százalékkal nőtt Ukrajna felől. Hozzátette, ezekről az adatokról tájékoztatták Brüsszelt is, ahol várhatóan foglalkoznak majd a panasszal.

Nyitókép: YURIY DYACHYSHYN / AFP

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jaja
2023. április 23. 13:42
Tudod faszfej, moslékzabáló! Most vétótlant ugatsz, de amikor vétózott, akkor meg azért visítottatok! Nektek semmi nem jó. Megmondta a gazdád, ,,nem tetszik, el lehet menni”. Indulj!
Igazszó
2023. április 20. 19:13
Megkésett és elégtelen pótcselekvés gulyás! A bandáddal együtt tétlenül nézted, tűrted, támogattad az ukrán mocsok beözönlését, most meg itt hazudozol? Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a gmo és vegyszerfertőzött, zsizsikes, fuzáriumos szar hohol szemét több éve ömlik be Magyarországra, bármilyen ellenintézkedés nélkül pusztítva a magyarokat és az állataikat is, úgy, hogy ez a hazug geci nernyik, a főnökei, a nébih, a nav is siket és vak. Nagy pedig ezzel a hazug gecivel és a teljes a bandájával ehhez asszisztált, mert a pénz ömlött, mint az ukrán mocsok. Szóval rossz az irány nertársak! Nagyot, a területért felelős tehetetlen, károkozó balfaszt és a vétótlan köpcös gecit kellene arról kérdezni, hogy: - miként özönlött be a tranzitárú vizsgálatok nélkül a magyar tárolókba sokmillió tonnányi mennyiségben? - kik az importőrök, szállítók, tárolók, akik ezen a csaláson nagy pénzt csináltak? - mennyi lett feldolgozva és kinél ebből az irdatlan mennyiségű ukrán szemétből és kik azok, akik ezt megtették? - milyen élelmiszer előállítók és kereskedők érintettek az ukrán mocsok eladásában? - ki, kik a felelősök a nav, a nébuh és az állami adminisztráció részéről, hogy ez a brutális csalás sorozat csak most lett felfedve? - miként akadályozzák meg azt, hogy ez a bűncselekémy sorozat a továbbiakban is megtörténhessen, mert egy ólomplomba a vagonon, kamionon erre kevés. No ezen gondolkozzatok nernyikek!
KBA98
2023. április 20. 16:20
Nagyon helyes! A sok szemetet nem kell ide importálni!
Rodolfo
2023. április 20. 15:56
Helyes. Csak így tovább, az ukiktol nem kell semmi génmódosított és madársz@rral szennyezett f@s. Vigyek tovább leplombálva az afrikaiaknak, de mondjuk őket is sajnálom mert nem érdemelnék meg a GMO-s sz@rt, bármennyire szegények.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!