Amerikai lap: Az FBI megfélemlítette az amerikai iskolatanácson résztvevő szülőket

2023. március 25. 12:37

Mindez azon a bizottsági ülésen derült ki, amelyet republikánus képviselők tartottak a „Szólásszabadság: a Biden-kormányzat elfojtja a szülők alapvető jogait” címmel.

2023. március 25. 12:37
null

A képviselőház republikánus képviselői meghallgatást tartottak, amelyen olyan szülők tanúvallomása hangzott el, akik felszólaltak az iskolaszéki üléseken az oktatáspolitika ellen, s ezért az igazságügyi minisztérium megfélemlítette, és arra kényszerítette őket, hogy hallgassák el a véleményüket – írja a National Catholic Register. A tanúk az Alkotmány és korlátozott kormányzás albizottságának első meghallgatásán tettek vallomást a „Szólásszabadság: a Biden-kormányzat elfojtja a szülők alapvető jogait” címmel.

Merrick Garland igazságügyi miniszter kiadott ki egy memorandumot, hogy foglalkozzanak az iskolai tanácsok ülésein állítólagosan zajló zaklatások, megfélemlítések és erőszakkal való fenyegetések problémájával. Nicole Neily, a Parents Defending Education alapítója elmondta a bizottságnak, hogy irodája olyan szülőkkel találkozott, akik nem mertek felszólalni az iskolatanácsok ellen, attól tartva, hogy a szövetségi bűnüldöző szervek kopogtatnak az ajtajukon. Mike Johnson képviselő, az albizottság elnöke, nyitóbeszédében azt mondta, a memorandumot arra használták, hogy

célba vegyék az aggódó szülőket, és megfélemlítsék őket.

Tiffany Justice, a Moms for Liberty nevű szülői jogokat védő szervezet alapítója egyetértett Johnson értékelésével, és azt mondta, az FBI telefonon hívta fel azokat a szülőket, akik szembeszálltak az iskolaszék tisztviselőivel. Idézett egy, a szervezetéhez tartozó anyát, akit az FBI állítólag arról faggatott, van-e fegyvere, vagy vannak-e mentális egészségügyi problémái, mert nem értett egyet az iskolatanáccsal.

Nyitókép: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2023. március 26. 09:19
A "liberális USA" rosszabb mint Szovjetunió a '60-as években!...
Hannah184
2023. március 26. 07:27
Én most írtam alá egy peticiót, mert itt Bécsben hamarosan Daraqeen-brunch nyílik ahova 5-12 éves gyerekeket várnak " szórakozni". Elképesztő, micsoda elánnal támadják a gyerekeinket. Mindenképp meg kell állítani ezt a fertőt!
elfújta az ellenszél
2023. március 25. 23:53
A woke meg a bolsevizmus nem sokban különbözik. Mindkettő totális uralomra tör, máskülönben nem tudná keresztülvinni az akaratát a józan ész ellenében
LancelotDuLac
2023. március 25. 16:37
republikánus képviselők?!!!! Jaaaaaaaaaaaaaaaaa!! XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!