Transznemű énekes: „Grammy-díjat kaptam azért, hogy melegbár-zenét csináltam a barátommal”

2023. február 06. 15:00

Kim Petras és Sam Smith nagyon meghatódtak, amiért díjazták a számukat.

2023. február 06. 15:00
null
Szilvay Gergely
Szilvay Gergely

Az első „transz nő”, azaz magát nőnek érző férfi, Kim Petras és „nem bináris”, meleg zenésztársa, Sam Smith kapta meg a legjobb pop duónak járó díjat a vasárnap esti Grammy-gálán, Los Angelesben, Unholy című dalukért.

Kim Petras beszédében köszönetet mondott „minden hihetetlen transznemű legendának”, s főleg egykori mentorának, az úgyszintén transz skót Sophie Xeonnak, aki 2021 januárjában esett ki egy athéni szálloda balkonjáról. Úgyszintén megemlítette Madonnát, akinek azért hálás, mert sokat harcolt az LMBTQ-„jogokért”.

Az énekes elmondta hogy a „semmi közepén” (nowhere) született Németországban, majd 

Sam Smith is kapott köszönetet, akiről Kim Petras azt mondta: „Egy valódi angyal vagy és egy hős!”

Beszédében úgy fogalmazott: sokan azt mondták neki, hogy a zenéjét csak melegklubokban fogják játszani, de neki ezzel semmi baja nincs, mivel imádja a melegbárok zenéjét. „És most – folytatta – Grammy-díjat kaptam azért, hogy melegbár-zenét csináltam a barátommal. Ez a legjobb érzés a világon!”

Kim Petras (1992) Kölnben született, de Los Angelesben él. 2008 óta zenél. Eddig három lemeze jelent meg. Anyja koreográfus, apja mérnök, nővére úgyszintén énekes. 13 évesen tűnt fel egy német tévéműsorban, ahol már az orvosi nemváltásáról beszéltek. Végül 16 éves korában esett át nemváltó műtéten, ahol külső megjelenését nőiesre operálták, habár biológiailag férfi.

Az úgyszintén 1992-ben született, angol Sam Smith 2014 és 2023 közt négy nagylemezt adott ki. A meleg Smith 2017 októberében genderqueernek nyilvánította magát, mondván, „legalább annyira nőnek is érzem magam, mint férfinak”. 2019 szeptemberétől nem binárisnak érzi magát, és az ők névmást használtatja magára.

 

MTI/AP/Invision/Chris Pizzello

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szexi Cicababa 💅
2023. február 07. 21:44
Sziasztok cicafiúk! Nem barátokat szerezni vagyok itt. Egy szeretőre van szükségem. https://www.youtube.com/watch?v=hYjHhqLSiN4
Igazszó
2023. február 07. 14:57
Ezek a hazug köpcös geci, a patkány polt, az olajos pintér kedvencei. Még egyet se zártak be a hazai deviáns bandájukból. Ellenben azokat, akik tiltakozni mernek ellenünk, vád alá helyezik. No ennyit is ér a hazug köpcös geci és a bandája is.
esmv
2023. február 07. 13:55
Itt egy újabb példa arra, hogy a nyugat a szétbomlás szélén áll, ha nem jutott már túl rajta. De ha mégsem akkor remélem mihamarább, mert az agybetegekből már elegem van.
istvanpeter
2023. február 07. 12:35
Szellemi fogyatékosok és még vartyognak is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!