Többek között egy 13 éves szír fiú vert félholtra egy német rendőrt

2023. február 18. 15:03

Ulmban a vasútállomás szemetes, fiatalok hordái lepik el, és probléma van a drogfüggőkkel is.

2023. február 18. 15:03
null

A Magyar Nemzet arról ír, hogy egy héttel azután, hogy Ulm városában egy csapat fiatal félholtra vert egy 25 esztendős rendőrt, a hatóságok azonosították a feltételezett elkövetőket.

A gyanúsítottak között van egy 13 éve szíriai fiú, akit életkora miatt nem lehet felelősségre vonni,

egy 18 éves német–török állampolgár, egy 23 éves török és egy 24 éves szerb.

A lap emlékeztet: a rendőrséget február 8-án az éjjeli órákban riasztották, hogy négy gyanús alakot láttak.

A kiérkező rendőrre a csoport rátámadt, és úgy megverték, hogy életmenő műtéteket kellett rajta végrehajtani.

A tettesek elmenekültek, indítékuk nem világos – írják.

Hozzátették: a helyiek arról panaszkodnak, hogy Ulmban a vasútállomás szemetes, fiatalok hordái lepik el, és probléma van a drogfüggőkkel is. Nemrég lövés dördült az ulmi vasútállomáson: szerencsére nem sérült meg senki, a hatóságok vizsgálják, ki lövöldözhetett, írják.

A lap hangsúlyozza: nem egyedi eset, hogy Németroszágban rendőrökre támadnak. Példának felhozzák, hogy Trier városában egy éjszakai klubhoz riasztották a rendőrséget nemrég egy verekedés miatt. Az erősen részeg bulizók ellenálltak, a mintegy negyvenfős társaság üvegekkel, vascsövekkel felfegyverkezve rontott az egyenruhásoknak, akik még figyelmeztető lövést is leadtak. Ötenmegsérültek, miközben csak két embert vettek őrizetbe.

A jelenség nem új keletű:

a 2021-es statisztikák szerint 416 alkalommal támadtak rendőrökre az év során,

ami húszszázalékos emelkedés az előző évhez képest, idézi a Bildet a Magyar Nemzet.

Nyitókép: Boris Roessler / DPA / AFP. Illusztráció.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GrumpyGerald
2023. április 22. 20:33
Hanyattnyugaton sokkal jobb, rend, béke és szivárványban úszó ősfák mindenütt, melyekről vaskos pénzbankók lógnak. Ez pedig csak elszigetelt eset (mármint az élet lehetőségétől igyekeztek elszigetelni csóri mad max-et.) Illetve esténként csak 2-3 ilyen történik a kisvárosukban, úh foglalkozzunk inkább Orbán Farkasával!
Odone Ricci
2023. február 19. 10:53
A Bundestagban ez nem téma. A német médiában sem. Max. megemlítik online egy nap az elkövetők azonossága nélkül , majd elfelejtődnek a késelések, robbantások, tömegbehajtások, zsinagógák elleni támadások, rendőrök sebesítése. A legégetőbb probléma a képviselőik szerint az "autokrata" Eu-tag: Magyarország. Az un. "Gehirnwaesche" (agymosás) náluk mindig sikeres volt.
balbakó anyjába engedett mag
2023. február 19. 10:38
A magyar meg a kinti budiba dobja a gyermekét!
The Loner
2023. február 19. 09:17
Kérdeztél , válaszoltam. Igyekeztem megkönnyíteni a te szinteden.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!