Négyezer éves lapátot találtak Erdélyben, a román szélsőjobbos vezetőnek egyből a székelyek jutottak eszébe

2023. február 11. 16:58

Dan Tanasa korábban azt sem bírta cérnával, hogy a román parlament nem ülésezett március 15-én.

2023. február 11. 16:58
null

„Egy több mint 4000 éves fából készült lapátot fedeztek fel az Erdélyi autópálya útvonalon” – számolt be az Agerpres, hivatalos Facebook-oldalán. Dan Tanasa román szélsőjobboldali politikus – akinek magyarellenes kirohanásaiól lapunk is többször beszámolt –, egyből megragadta az alkalmat, hogy beleszálljon az erdélyi magyarokba. A hírt a következő gúnyos szavakkal kommentálta: 

Mindezt egyébként úgy, hogy a lapát Szilágy megyében került elő, több száz kilométerre Székelyföldtől.

Dan Tanasa –  aki egyébként a soviniszta AUR képviselője – volt az a román politikus is, aki tavaly decemberben azt posztolta a Facebook-oldalára, hogy „soha nem vásárolok MOL benzinkúton! Miért? Mert román vagyok!” De ugyancsak ő volt az, akinek a feljelentésének hatására a román hatóság azonnal leállíttatta a Csíki Sör és a Csíki Csipsz gyártását.

Nyitókép: YouTube

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dodi71
2023. február 14. 17:55
Dmitro Ivanovics Kuleba Ukrajna külügyminiszter-ikertestvére ,
brekker
2023. február 12. 21:14
Az oláhok azok a volt római légiósok, akik mindig majdnem XIX. századi franciául beszéltek kis olasz beütéssel.
kálmi
2023. február 12. 15:41
Semmi szégyellnivaló nincs benne, hogy a székelyek már 4000 évvel ezelőtt itt éltek és, hogy használtak lapátot Ezért dicséret illeti őket, nem bírálat! Ez a román hülye, de nincs mit csodálkozni rajta.
Rizsa
2023. február 12. 13:58
Biztos , hogy nem román ásó.Azzal dolgozni kell. Nem lopni .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!