Megdorgálta Ukrajnát az Európai Bizottság a korrupciós botrány után

2023. január 24. 17:29

Az Európai Bizottság üdvözli, hogy az ukrán hatóságok komolyan kezelik a korrupciós vádakkal kapcsolatos vizsgálatokat, azonban a korrupcióellenes küzdelemben több előrelépésre van szükség –jelentette ki Ana Pisonero, a testület szóvivője kedden Brüsszelben.

2023. január 24. 17:29
null

Ana Pisonero, az Európai Bizottság szóvivője kedden Brüsszelben tartott sajtótájékoztatót azzal kapcsolatban, hogy több magas rangú ukrán tisztségviselő is bejelentette lemondását, miután a sajtó nyilvánosságra hozta, hogy túlárazottan vásároltak ellátmányt a hadseregnek

– tudatta a szóvivő.

Állítása szerint Ukrajna már több téren is előrelépést tett; új vezetőt nevezett ki a korrupcióellenes hivatal élére, és új pályázatot írt ki a korrupcióellenes hivatal igazgatói posztjára.

Hangsúlyozta, hogy az EU már évek óta támogatja Ukrajnát a jogállamiság megerősítésében, és a korrupcióellenes intézkedések az uniós csatlakozási folyamat kulcsfontosságú dimenziói, amelyek a makroszintű uniós pénzügyi támogatás politikai feltételeinek is részét képezik.

– mondta el a szóvivő.

(MTI) 

Nyitókép: Sergei SUPINSKY / AFP

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sün Balázs
2023. január 26. 12:57
" A EU Bizottság szoros kapcsolatban áll a kijevi vezetéssel" - bizony ezt mi is látjuk. Gondolom, hogy a fő eu-s kapcsolattartók von Leyen asszony és Eva Kaili lehetnek! Similis simile gaudet!
pipa89
2023. január 24. 21:39
Ki dorgál meg kit? Kéz kezet mos. Sőt! Ezek már egymást sikálják a zuhany alatt!
Gonella
2023. január 24. 21:20
hoty-hoty nekünk nem jutott?!!
5m007h 0p3ra70r
2023. január 24. 20:27
"A bizottság szoros kapcsolatban áll a kijevi vezetéssel annak biztosítása érdekében, hogy az Ukrajna támogatására küldött forrásokat jó célra használják fel" Csak precízen! A végen még kitálal valaki mert neki nem jutott. Mint az EP-ben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!