Ha nem tudunk Brüsszellel megegyezni, a magyar költségvetés állja az Erasmus költségeit – jelentette be Orbán

2023. január 13. 08:06

A kormányfő leszögezte péntek reggeli rádióinterjújában, ha nem tudnak megegyezni Brüsszellel, a magyar költségvetés állja majd az Erasmus-program költségeit.

2023. január 13. 08:06
null

Orbán Viktor első 2023-mas rádióinterjújában kifejtette, a magyar kormány nem fogja megengedni, hogy a diákok kárvallottjai legyenek bármilyen brüsszeli döntésnek. Magyarországnak ugyanis nemzeti érdeke, hogy a fiatalok tanuljanak, hogy a tudást hazahozzák külföldről – szögezte le a kormányfő.

Megjegyezte, hogy „micsoda dolog ez, hogy a magyar fiatalokon akarnak bosszút állni Brüsszelben”.

 

 

Később leszögezte, ha nem tudnak megegyezni,

a magyar költségvetés állja majd a program költségeit.

Mint mondta, általános gyakorlat, hogy Nyugaton politikusok ülnek az egyetemi kuratóriumokban.

 

Nyitókép:  MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. január 13. 20:13
Kádár elvtárs nemzeti köpenyegben.Pfúúj.
kecsketenyeszto
2023. január 13. 20:12
Undorító orbán viselkedése, ahogy kíméletlenül minden eszközt a nyugatellenesség szolgálatába próbál állítani! Egy szóval sem mondta a bizottság, hogy megvonja a pénzt az egyetemektől, sőt már sokkal korábban figyelmeztette a kormányt, hogy nincs rendben az, hogy többek között Varga Judit a miskolci egyetemen 1,4 millióval, Szijjártó a győri egyetemen 1,5 millióval, Lázár János a MATE-n 1,2 millióval, Varga Mihály az Óbudai Egyetemen egészíti ki további milliókkal a havi jövedelmét. Talán nem elegendő a főállású felelősségteljes munkájuk? Túl kevés a feladat? Netán nem csinálnak más, mint a háttérben dolgozók eredményét mutatják fel a nyilvánosság előtt? Mennyire kell butának lenni ahhoz, hogy ezzel megint azok értsenek egyet, akik hírből sem láttak még havi egymilliós fizetést sem, mégis örömmel tapsikolnak a ilyen visszaéléseknek és úgy hiszik a magyarok életére törő, nyugatot megállító és visszaverő csapatnak a tagjai.
dezilluzionista
2023. január 13. 19:43
Orbángyűlöliamagyardiákokat.
balbako_
2023. január 13. 17:33
Még nem értette meg az EU, hogy a magyar gazdaság immár önjáró. Minden pénzmegvonás ellenére tavaly is jól teljesített. https://www.ksh.hu/nemzeti-szamlak-gdp
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!