Nyolcmilliárdnyian lettünk – kíváncsi rá, hány ember élt, amikor ön született?

2022. november 15. 18:54

Csupán tizenkét év kellett ahhoz, hogy hétmilliárdról nyolcmilliárdra nőjön a populáció.

2022. november 15. 18:54
null

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a Föld népessége kedden elérte a nyolcmilliárdot. Az ENSZ közleményében kitért rá, hogy csupán tizenkét év kellett ahhoz, hogy 7 milliárdról 8 milliárdra nőjön a populáció. Majd arra is felhívták a figyelmet, hogy az évszázad végére már tízmilliárdan lehetünk a jelenlegi becslések szerint.

Hivatalos: immár nyolcmilliárd ember él a Földön

A világ népessége kedden átlépte a 8 milliárdot - közölte az ENSZ a honlapján. A nemzetközi szervezet szerint ez „fontos mérföldkő az emberi fejlődésben", és az éppen most zajló COP27 konferencia idején emlékeztet „a bolygónkról való gondoskodás iránti közös felelősségünkre".

Ha kíváncsiak vagyunk arra, hogy abban az évben, mikor születtünk mennyien éltek a Földön, érdemes felkeresni a Worldomter oldalt, ahol nyomon követhetjük a népesség alakulását 2020-ig.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Simon Attila
2022. november 16. 12:51
A sok muszlim geci szarja a kölyköket. Azok nem foglalkoznak a klímavédelemmel. A 9 Milliárd 2/3-a biztosan nem fehér bőrű. Arab, kínai meg nigger. Miért pont a fehér embereknek kellene visszafogniuk magukat bármiben is?
Namond
2022. november 15. 22:37
Aha, a Covid halálozás pedig elérte a 6 milliót, 3 év alatt.
Gèbi
2022. november 15. 22:27
Biztos úton halad az emberiség a megsemmisülés felé. Talán nem is lenne ez baj, ha egy értelmesebb faj jönne az ember helyére.
Akitlosz
2022. november 15. 21:25
Az első egymilliárd emberhez még kellett pár millió év. 1800-ban még NEM élt egymilliárd ember sem a Földön. Manapság viszont mint a sáskák. :-(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!