Roger Waters: Az ukrajnai nacionalisták miatt tört ki a háború

2022. szeptember 25. 17:48

Lemondták Roger Waters lengyelországi koncertjét a háborúval kapcsolatos álláspontja miatt. A zenész korábban az ukrán elnök feleségének is írt levelet.

2022. szeptember 25. 17:48
null

A koncert promótere, a Live Nation Poland megerősítette, valóban lemondták a Pink Floyd egykori basszusgitárosának koncertjét, ám nem jelölték meg a lemondás okait. A BBC szerint elsősorban Waters politikai véleménye miatt tekintettek el a fellépéstől a szervezők. 

Mint ismert, Roger Waters nyílt levelet írt az ukrán first ladynek, melyben úgy fogalmazott, hogy az extrém ukrán nacionalisták sodorták a katasztrofális háborúba az országot. A világhírű zenész azzal vádolta az ukrán elnököt, nem tartja be a választási ígéretét, miszerint békét teremt a Donyec-medencében. Oroszország felelősségét Waters nem pedzegette.

Roger Waters, egy másik ország elnökétől kellene békét követelned”

– válaszolta Olena Zelenszka, az ukrán elnök felesége.

Kapcsolódó

Ukrajna ügyében is szétmentek a Pink Floyd tagjai
Gilmour és Mason Pink Floyd néven adják ki egy ukrán dal feldolgozását, míg Roger Waters a legkeményebb szavakkal megy neki Ukrajna nyugati támogatóinak. Holtában is meghasonlott a Pink Floyd? BŐVEBBEN...

Gilmour és Mason Pink Floyd néven adják ki egy ukrán dal feldolgozását, míg Roger Waters a legkeményebb szavakkal megy neki Ukrajna nyugati támogatóinak. Holtában is meghasonlott a Pink Floyd?

Nyitókép: Alberto Pizzoli/AFP

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2022. szeptember 26. 13:18
ez a libernyak demokratikuss !
Expert0418
2022. szeptember 26. 11:28
Jeszy te vagy az?
12345
2022. szeptember 26. 10:01
jöjjenek Magyarorszgra koncertezni! Itt véleményszabadság van.
Böszme
2022. szeptember 26. 01:55
Ukrajna a világ legkorruptabb, fasiszta állama! Mit mond ez a támogatóiról?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!