A Háttér Társaság alapítója a La Repubblicának: Budapest egy toleráns város, a gondok vidéken vannak

2022. augusztus 01. 10:27

Dombos Tamás az olasz lapnak arról is beszélt, hogy „a magyar társadalom nem olyan homofób, mint a kormánya”.

2022. augusztus 01. 10:27
null

A La Repubblica, olasz napilap interjút készített Dombos Tamással, a Háttér Társaság alapítójával. Mint ismert, a szervezet a homofóbia ellen küzd.

Az interjúban kitértek rá, hogy Orbán Viktor, magyar miniszterelnök pártja tizenkét éve kormányoz,

Az Európai Unió kötelezettségszegési eljárást indított Budapest ellen, a Bíróság úgy ítélte meg, hogy az Orbán által bevezetett törvények jogsértők és diszkriminálnak. Majd azzal folytatták, hogy „a Fidesz a kezében lévő parlament kétharmadával tetszés szerint módosíthatta az Alkotmányt” – idézte fel a lap.

Dombos arról is beszélt a La Repubblica-nak, hogy Kövér László, a parlament elnöke azt mondta, hogy

hozzátéve, hogy két azonos nemű, aki gyermeket szeretne örökbe fogadni, olyan, mintha pedofil lenne. Ez volt az első alkalom, hogy párhuzamot vontak a pedofilok és az LMBTQ közösség között. Sajnos ez Orbán politikájának sarokkövévé vált. Olyan kérdéseket tettek fel, amelyek a közvéleményben félreértéseket generáltak” – mutatott rá.

„Orbán Viktor nem homofób, ez csak politikai stratégia”

Dombos szerint

megosztó témákat indít a kisebbségekről, hogy elvonja az emberek figyelmét Magyarország valódi problémáiról, amelyek a gazdasági válság, az egészségügyi rendszer összeomlása és a nemzetközi elszigetelődés”.

„Budapest egy toleráns város, a gondok vidéken vannak, ahol az állampolgárokat átitatja az állami propaganda, és a média a Fidesz szolgálatában áll” – fűzte hozzá a Háttér Társaság alapítója.

„A magyar társadalom nem olyan homofób, mint a kormánya”

Arra a kérdésre, hogy milyen hangulat uralkodik a magyarok körében, Dombos elmondta, hogy a nép 59 százaléka támogatná a melegházasságot. „A magyar társadalom nem olyan homofób, mint a kormánya” – tette hozzá Dombos Tamás.

Nyitókép: Mandiner-archívum

Összesen 218 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kistroglodita
2022. augusztus 03. 13:31
Olyan pedofil buzi feje van. Kutyát nem bíznék rá, nemhogy gyereket.
niof78
2022. augusztus 02. 13:52
Már megint a vidék a hülye? Csak a vidékiek nyelik be a jobbos propagandát? A médiát leuralja a kormány? Nem tudnak ezektől a toposzoktól végre elszakadni, kedves belpesti elit...? Valaki linkelje már be pls., hogy a 10 legolvasottabb online médiából mennyi a napi kattintásszám az oldalakon, és ezek közül hány balos és jobbos portál!
Reszelő Aladár
2022. augusztus 02. 11:39
Akkor a facebooknak kellene panaszkodni, hogy rossza az algoritmus, mert a vidéken mást gondolnak az emberek és ez nektek rossz. Amúgy válság, rendszer összeomlás, elszigetelődés. Ez mind-mind olyan témákmejölések, amivel bármelyik választáson el lehet érni egy tisztességes 1/3-ot. Tavasszal már sikerült.
BenjiKlopcsik
2022. augusztus 02. 07:57
A gondok Dombos Tamás, a Háttér Társaság alapítójának agyában vannak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!