Elfoglalták az Erzsébet hidat a tüntetők, pár százan lehetnek a Kutya Párt demonstrációján

2022. július 22. 18:50

A tüntetés éjfélig tart, ez idő alatt többen is felszólalnak.

2022. július 22. 18:50
null

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, péntek estére újabb hídfoglaló tüntetést szervezett a Kétfarkú Kutya Párt. A „Kata aláírta” elnevezésű demonstrációt este hatra hirdették meg az Erzsébet hídra, és az esemény leírása szerint egészen éjfélig tart majd. A tervek szerint ez idő alatt többen is felszólalnak, többek közt a mikrofonhoz lép Para-Kovács Imre műsorvezető, Iványi Gábor lelkész, Tamás Gábor Miklós filozófus, Puzsér Róbert publicista, valamint Czédly Mariann, a PDSZ – Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete Országos Választmány tagja.

Utcafórumot is tartanak

A Facebook-eseményből az is kiderül, hogy közben utcafórumot is tartanak, „hogy megpróbáljuk kitalálni, milyen lehetőségeink maradnak akkor, ha véletlenül mégse bukna meg a kormány a mostani tüntetéshullám miatt”. A párt azt is kérte, a résztvevők rajzoljanak magukra vagy egy táblára szomorú fejet, úgy érkezzenek meg a demonstrációra.

A Telex tudósítása szerint az esemény elején, este negyed hétre még nem gyűltek össze túl sokan: körülbelül ötvenen lehettek a sajtón kívül, ők a járdán gyülekeztek. Eközben a párt buliszekere már a buszsávban parkolt, de a forgalom még gond nélkül kikerülte. 

Este fél hétre már párszáz főre duzzadt a tömeg, és le is zárták a pesti oldalról az Erzsébet hidat. Ezt követően színpadot felállították, a forgalom ezzel párhuzamosan leállt – írta a portál.

Tordai Bence és Jámbor András is megjelent

A helyszínen egy fehér sátorban könyvelők kaptak helyet, akik díjmenetesen adnak tanácsot a (volt) katásoknak. A baloldali politikusok közül is megjelentek páran. Tordai Bence és Jámbor András is felbukkant tüntetők között –derült ki a beszámolóból.

Nyitókép: Magyar Kétfarkú Kutya Párt Facebook-oldala

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2022. július 23. 13:30
gyorsan egy migranst es neki egy nagy kamiont, hadd takaritson
nempolitizálok
2022. július 23. 09:07
Vajon mi lenne, ha ezek Budaháziék lennének? Már rég szétverték volna. Ezt nem, mert ez a tüntetés minden pártnak jó. A Kétfarkúak úgy érzik, ez nekik jó ingyenreklám, Gyurcsányék reménykednek, hogy kinő belőle valami, Orbánéknak bármi jó, amikor a libsik "mutatják" magukat.
fado
2022. július 23. 07:56
Kétpajeszék nem képesek tömegeket megmozgatni.
Töki
2022. július 22. 23:41
Most kéne őket kábszi miatt bevinni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!