A Jobbik jelenlegi helyzetében egyetlen igazi értékünk maradt

2022. június 23. 13:42

Ez pedig a tagságunk és a jobbikos közösség. Több pártszakadást nem visel már el ez a mozgalom.

2022. június 23. 13:42
null
Szotyori-Lázár Zoltán

„Július 2-án ismét elnököt választ a Jobbik. Ez idő szerint hárman jelentkeztek az elnöki pozícióra: Ander Balázs tanár, a Jobbik alelnöke, Gyöngyösi Márton közgazdász-politológus, EP képviselő és Földi István, Kocsord korábbi polgármestere.

Az első és legfontosabb, amit le kell szögeznem, hogy személy szerint sem Ander Balázzsal, sem Földi Istvánnal semmi problémám nincsen, mindkettejüket jobbikos harcostársamnak tekintem.

Egyáltalán nem kellemes erről ilyen őszintén és nyíltan beszélni, de úgy érzem, tartozok annyival a jobbikos közösségnek, hogy néhány olyan folyamatra és körülményre rávílágítsak, melyet nem minden kongresszusi küldött lát világosan, de segíthet a megfelelő döntést meghozni.

Kezdjük talán ott, hogy a Jobbik jelenlegi helyzetében egyetlen igazi értékünk maradt, amire úgy kell vigyáznunk, mint a szemünk fényére. Ez pedig a tagságunk és a jobbikos közösség. Több pártszakadást nem visel már el ez a mozgalom: nincs tovább hova osztódni. Vagy egyben maradunk, vagy örökre megszűnünk.

Éppen ezért úgy gondolom, politikai öngyilkosság olyan elnököt választani, aki a mostanra tisztán körvonalzódott két jobbikos szekértábor emblematikus képviselője. Az ugyanis nem elnökválasztás, hanem leszámolás lesz, melyben lesznek nyertesek és lesznek vesztesek. A jobbikos habitust ismerve pedig borítékolható, hogy a vesztesek nem fognak csendben betérdepelni a sarokba. Azok, akik részt vettek a Jobbik Országos Választmányának múlt heti ülésén, vagy közelebbről ismerik a pártban zajló folyamatokat, pontosan tudják, hogy a két említett jelölt milyen élesen szembehelyezkedik egymással.”

Nyitókép: MTI / Kovács Tamás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2022. június 24. 16:29
Szotyi ,amit kiköpködnek a ZEMBERK. Ez a közösség 70 fő. Ez az alja. A legalja.
Gèbi
2022. június 24. 15:01
Szotyori Lázár beteges lelkivilágát jól tükrözi az hogy semmi baja nincs Földi Istvánnal. Lázár volt az egyik leghűségesebb talpnyalója Zázrivec Gábornak és bármiféle kritika nélkül, lelkesen együtt működött vele abban, hogy a Jobbikból, lyobikot csináljanak. Lázár, el kell keserítselek, de a lyobiknak már meszeltek, még van bő három anyagiakban (másban nem) bővelkedő éve, utána mentek a politikai pöcegödörbe, annak is a legaljára.
Vakfolt
2022. június 24. 09:01
"A Jobbik jelenlegi helyzetében egyetlen igazi értékünk maradt" Ez pedig a négy évig tartó állami támogatás és parlamenti fizetés. Slussz.
briganti
2022. június 24. 01:14
amikor a gerinctelen fosladék szardarab proli gerinctelen fosladék prolinak tűnik, az akkor gerinctelen fosladék proli is valójában. embernek lenni? a jobbikban? itt az élő példa. okádék ez az alja buta náci-proli gyűjtő pénznyelő gyurcsányi-csürhe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!