NATO-csúcs – A szövetség hivatalosan felkérte Svédországot és Finnországot a csatlakozásra

2022. június 29. 15:55

Ez azt követően jöhetett létre, hogy Törökország visszavonta a vétóját.

2022. június 29. 15:55
null

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Törökország visszavonta a vétóját, és kijelentette, hogy támogatja Finnország és Svédország csatlakozási szándékát a katonai szövetséghez.

Erről a három ország külügyminiszterei megállapodást írtak alá.

Ez a memorandum megszüntette a csatlakozási folyamat török ​​blokkját. 

Mint ismert, Ankara azt kifogásolta korábban, hogy Svédország és Finnország a török vezetés által terroristáknak tartott csoportokat támogatnak, többek között a Kurdisztáni Munkáspártot. A török vétó veszélye miatt a svéd kormány módosította terrorizmus-ellenes törvényét.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2022. június 29. 17:36
"... Ankara azt kifogásolta korábban, hogy Svédország és Finnország a török vezetés által terroristáknak tartott csoportokat támogatnak, többek között a Kurdisztáni Munkáspártot." A "Kurdisztáni Munkáspárt", azaz a PKK a következő országokban van terrorista szervezetnek nyilvánítva: Törökország, EU, Kanada, Usa, Ausztrália, Japán, Nagy-Britannia, Új-Zéland.
bambuci
2022. június 29. 16:57
Hogy vettek ra a torokoket?!
-Zsolt-
2022. június 29. 16:50
Minél többen csatlakoznak, annál kisebb lesz Putyin arca. Még akkor is, ha most dühében fenyegetőzik.
szandrarabo
2022. június 29. 16:27
Remek! Erős hadseregek csatlakoznak a szövetséghez! Az oroszok elszámították magukat - erre az eshetőségre nem gondoltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!