A CPAC-es Matthew Tyrmand nagyobb biztonságban érezte magát Magyarországon, mint Nyugat-Európában

2022. június 03. 10:53

Az amerikai riporter szerint míg Nyugat-Európában rendőrökkel kell védeni a zsinagógákat, Magyarországon erre semmi szükség nincs.

2022. június 03. 10:53
null

A lengyel közszolgálati televízió angol nyelvű hírcsatornája látta vendégül a CPAC Hungary egyik legismertebb felszólalóját. A Project Veritas oknyomozó riporterét, a lengyel származású amerikai állampolgár Matthew Tyrmandot a TVP World világhíradójában kérdezték a CPAC Hungary-ről, az amerikai jobboldal Magyarország iránti érdeklődésének okairól, valamint a lengyel-magyar kapcsolatokról. A félórás műsor jelentős részét szánták a világ legnagyobb konzervatív politikai és közéleti konferenciájának, mely a múlt hónapban – Európában elsőként – Budapestre látogatott.

A műsorvezető kérdésére Tyrmand elmagyarázta, hogy miért jött Magyarországra a félévszázados múlttal rendelkező, az amerikai konzervatív ökoszisztéma egyik legfontosabb részét képező CPAC. 

A magyar jobboldal jóval erőn felül teljesít globális szinten, politikai és filozófiai értelemben egyaránt”

 – mondta a neves oknyomozó riporter, aki azt is hangsúlyozta, hogy a világ számos országából érkeztek igen magas rangú vendégek a rendezvényre.

Felmerült az a téma is, mely manapság fokozott figyelmet kap a nyugati sajtóban, amikor a műsorvezető arra kérdezett rá, hogy mi tette hazánkat olyan jobboldali bástyává, melyre még az amerikai konzervatívok is példaként tekintenek. Tyrmand a határok védelmének fontosságát emelte ki: „a konzervatívok a szuverenitás alapfeltételének tartják azt a jogot, hogy egy ország megvédhesse a határait. Az EU pedig éppen ezeket a határokat igyekszik aláásni az évek óta tartó migránsválsággal.” Magyarország határozottan szembe szállt a nemzetközi baloldal szuverenitásromboló törekvéseivel. A határvédelem mellett Tyrmand azt is kiemelte, hogy Magyarország sikeresen küzd Soros György manipulációs kísérletei ellen, és tevőlegesen védi a gyermekeket a homoszexuális propagandától, mely legveszélyesebb megnyilvánulásának a genderideológiát tartja.

Tyrmand a beszélgetés során fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy konzervatív zsidó emberként sokkal nagyobb biztonságban érezte magát Magyarországon, mint bármely más nyugat-európai nagyvárosban: 

– érvelt. 

Természetesen felmerült az Oroszország elleni szankciók kérdése is, Matthew Tyrmand – aki meglehetősen erős szavakkal kritizálta Vlagyimir Putyin agresszív politikáját – pontosan vázolta a magyar külpolitikát befolyásoló szükségszerűségeket: „Ha Putyin elvágja az energiahordozók exportját, akkor az végzetes csapást mér a magyar gazdaságra, mely tömeges elbocsátásokhoz és káoszhoz vezethet” – magyarázta.

A beszélgetés során Tyrmand lesöpörte az asztalról a globális baloldal már unalomig ismert vádjait hazánk ellen, tételesen cáfolva azokat. Hosszasan elidőzött a szólásszabadság kérdése mellett, és kifejtette: „sokkal kevésbé aggódom a magyar (és a lengyel) médiapluralizmus miatt, mint a német, francia, és más nyugati országok elitista, fősodratú médiaökoszisztémája miatt.” Tyrmand külön kiemelte a német sajtót, ahol az Axel Springer és néhány más médiacég tökéletes ellenőrzés alatt tartja a közbeszédet, és „naphosszat szajkózza a kormányzat álláspontját”. 

Matthew Tyrmand interjúját megtekintheti itt: 

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GyurkaPista
2022. június 03. 15:35
és milyen klaasz hely lenne Magyarország, ha a sok libsi gyökér nem csak mondaná, hanem valóban elmenne az országból!!!!! És nem érne hazaböfögni interneten!!! Nem lenne napi Bauer, Vásárhelyi, Perintfalvi, Bartus, Dániel Péter, húúúú, akkor nálunk lenne a Kánaán és nem Izraelben...
fatman
2022. június 03. 15:09
hát igen... igaza van...
Bonaparte
2022. június 03. 14:37
kell még valamit mondanom Ildikó?!
foldizs
2022. június 03. 14:34
nagyobb biztonságban érezte magát Magyarországon, mint Európában
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!