Tucatnyi busz indult el ukrán katonákkal az Azovsztal gyárból

2022. május 16. 22:12

A szemtanúk szerint nem lehet tudni, pontosan kik és hányan voltak a buszokon.

2022. május 16. 22:12
null

Ahogy azt a Mandiner is megírta, kora este az orosz védelmi minisztérium beszámolt arról a megállapodásról, mely szerint az Azovsztal üzem katakombáiban meghúzódó ukrán erők sebesültjeit oroszok megszállta területeken lévő kórházakba szállítják.

A hírt az ukrán hivatalos források nem erősítették meg, de a Reuters jelentése szerint megközelítőleg egy tucatnyi autóbusszal szállítottak el a katonákat az utolsó mariupoli állásból, amit az ukrán védők immár 82 napja tartanak.

A Reutersnek nyilatkozó szemtanúk beszámolója alapján megállapíthatatlan, hogy kik és hányan voltak a buszokon, így azt sem tudni, köztük lehetett-e az ukrán erők negyven sérültje, akiket az üzem bunkereiben már képtelenség volt ellátni.

Denisz Prokopenko, az Azov ezred parancsnoka nemrég videóüzenetet tett közzé, aminek már búcsúhangulata volt. Ebben arról beszélt, hogy az erőik „mindent megtettek, amit a lehetetlen helyzetben megtehettek”, és reményét fejezte ki az ukrán nép támogatásában. Arról is beszélt, hogy teljesítik a katonai főparancsnokság utasítását, de hogy az mi, azt nem részletezte. 

Mint ismert, a gyár területén a feltételezések szerint mintegy hatszáz ukrán katona maradhatott Mariupol védői, az Azov ezred és a 32-es tengerészgyalogos dandár túlélői közül, akik a háború első napja óta folyamatosan harcoltak.

Nyitóképen busz érkezik az Azovsztal üzemhez. Fotó: ALEXEY KUDENKO / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rizsa
2022. május 17. 22:54
Megkockáztatom , hogy az oroszoknak magukat megadó katonák lehet jobban jártak mintha az ukránnak adták volna meg magukat. Elvégre nem is régen az egyik kurvára hős azovos .Azt nyilatkozta , hogy a végsőkig harcolnak . Inkább meghalnak. Ez volt a duma. Aztán rájöttek hogy Zselétől tényleg akár meg is dögölhetnek.
kitiltott
2022. május 17. 19:48
Fogadjunk hogy a fele biztosan csak angolul tud ...
Robert69
2022. május 17. 18:07
Úgy látszik győzött a józan ész. Azért szétnéznék az oroszok helyében az alagút rendszerben, mielőtt berobbantanám az összes kijáratát.
szürkeSzarvas
2022. május 17. 06:00
Az oroszokat amiatt kedveljük,hogy a velük ellenséges deep state zsidókat és az ukrán kesztyűbábjaikat erősebben utáljuk..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!