BBC: Oroszpárti hackerek próbálták megakadályozni Ukrajna győzelmét az Eurovízión

2022. május 16. 18:39

Az olasz rendőrség szerint a Killnet túlterheléses támadással próbálta megakasztani a közönségszavazást.

2022. május 16. 18:39
null

A BBC az eset kapcsán az olasz rendőrség közleményét idézte, amelyből az derült ki, hogy

a Killnet nevű hacker-csoport túlterheléses (DDoS) támadásokkal próbálta megakasztani a közönségszavazás alatt az Eurovízió hálózatát,

de sikerült kezelni a helyzetet.

Mint ismert, a Killnet-csoport a túlterheléses támadások specialistája, ilyen és ehhez hasonló beavatkozásokkal pedig már több nyugati kormány rendszereit próbálták megbénítani. Májusban több olasz állami intézmény, a szenátus, az alsóház és az állami egészségügyi szolgáltató honlapját is sikeresen megbénították – ismertette a portál.

A román hírszerzés információi szerint a hacker-csoport tagjai az orosz-ukrán háború kezdete óta már román, észt, lengyel, cseh és amerikai oldalakat is támadtak.

Mint arról korábban beszámoltunk, csalás történhetett az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az European Broadcasting Union (EBU) nyilvánosságra hozta, hogy hat nemzeti zsűrit töröltek a 2022-es Eurovízióról.

, csalás történhetett az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az European Broadcasting Union (EBU) nyilvánosságra hozta, hogy hat nemzeti zsűrit töröltek a 2022-es Eurovízióról.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karvaly
2022. május 17. 17:24
Trump győzelme óta tudjuk, hogy igazából nem is nyert, csak az orosz hackerek intézték el neki. Azóta is olyanok ezek az orosz hackerek, hogy ha valahol valami politikusoknak kellemetlen dolog történik, azért egész biztos az orosz hackerek a felelősek, mintha más hackerek nem is lennének a világon. Ehhez képest a nagyobb cégnek, ahol dolgozom, van (volt) oroszországi leányvállalata, onnan volt az infó, hogy minden nap több órára használhatatlanná bénítják az eléréseit. És ők biztos nem az ukránok, nekik se kapacitásuk, se emberük nem lenne erre, szinte biztosan Amerikából mennek a támadások. Az ukrán leányvállalat viszont simán dolgozik tovább - attól eltekintve, hogy pár alkalmazottat bevittek katonának.
KBA98
2022. május 17. 16:10
Aljas, csaló bagázs! Remélem, többé meg sem tartják ezt a szart! , mert művészetnek nem nevezném!
molnarat
2022. május 17. 15:18
Nem kellene ezt a szavazást erőltetni. Kihirdetnék előre, hogy idén a sanyargatott ukránok nyernek, jövőre a transzneműek, azután a BLM-esek és így tovább (esetleg meg lehetne kérni őket, hogy ne énekeljenek, ha nem feltétlenül szükséges). Kurva sok pénzt és fáradtságot meg lehetne takarítani. Az szánalmas, hogy sok ember ezt még követi.
Brandon the great Negro
2022. május 17. 13:28
Ez vicces mert a zsüri kizárt három országot azért mert az ukrán induló javára próbált csalni. Állítólag.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!