Kövér Lászlót gyalázza vezércikkében a Jelen

2022. május 19. 21:36

„Kövér, a baromarcú” címmel közölt publicisztikát a lap főmunkatársa.

2022. május 19. 21:36
null

Kövér László sértegetésének lehetséges módjait vette sorra Tóth Ákos, a Jelen főmunkatársa publicisztikájában. A cikk a lap legelőkelőbb helyén, vezércikként szerepel a Dolgok éle című rovatban – számolt be a Magyar Nemzet.

A cikknek az újságíró a Kövér, a baromarcú címet adta,

Az írás apropója, hogy Tóth Ákos szerint Kövér László házelnöki minőségében kemény döntéseket hozott az ellenzéki képviselők bizottsági tisztségeiről, többek között eldöntötte, ki kaphat és ki nem bizottsági tagságokat és tisztségeket, parlamenti posztokat.

„Nem, a gané biztos jobb volna, az a legvidékibb vidéken is bejön”

Az újságíró magát egy ellenzéki képviselő helyébe képzelve úgy fogalmazott:

„A választási vereség tanulságainak levonásába lassan beleőszülő ellenzéki képviselő most aztán vakargathatja a fejét, hogy miként is kéne neki minderre reagálnia. Nem egyszerű kérdés, lássuk be, hiszen annyi, de annyi szempontot kell mérlegelnie. Itt vannak például a választói csoportok.” 

Ezután Tóth Ákos a következő szavakkal illette a házelnököt:

„Vajon hogyan fogadnák, ha azt mondanák, hogy Kövér László egy igazi baromarcú, vagy ezzel esetleg már örök időkre megsértenék a Fideszre szavazó tömegeket. És persze nem lehet kizárólag a libsi urbánusoknak politizálni, szép cizellált szavakkal illetve Kövér Lászlót, például pernahajdernek vagy pedellusnak minősítve őt, hiszen ez nem elég kemény a vidékieknek, nem, a gané biztos jobb volna, az a legvidékibb vidéken is bejön, így biztosan meg lehet szólítani a falvakban élőket is. Kövér egy gané. Ízlelgessük. De nem finom. És mi van akkor, ha emiatt lemorzsolódnak a mieink?”

Ez már nem az első eset, hogy egy balliberális sajtóorgánum a jobboldalról és annak politikusairól gyalázkodó módon ír. Legutóbb a Népszava egyik karikatúrájában ábrázolták Orbán Viktor miniszterelnököt „randa fekélynek” – emlékeztet a Magyar Nemzet. 

Nyitóképen Tóth Ákos és Lakner Zoltán. Fotó: Képernyőfotó

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Carcess
2022. május 20. 12:14
Had csinálják, négy év múlva is kell a kétharmad.
Reszelő Aladár
2022. május 20. 11:59
O1G, bajszor szar, most Kövér egy gané. Még a végén Pintérrel is kiabálni fogtok?
Szerintem
2022. május 20. 07:37
Nem kevés közpénzen csak trágár módon őrjöngve tahóskodni, a választóik értelmes képviselete helyett..... A német Bundestagból, ahogy ott volt is már erre példa, a biztonságiak hátracsavart kézzel vezetnék ki ezeket.
kozakgabor
2022. május 20. 07:28
Veszíteni NEM tudnak , - kimaradt a fontos szó, bocs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!