Elindult a jogállamisági eljárás Magyarországgal szemben

2022. április 27. 13:19

Hivatalos: az Európai Bizottság írásbeli értesítést küld Magyarországnak a jogállamisághoz kötődő mechanizmus elindításáról.

2022. április 27. 13:19
null

Az Európai Bizottság szerdán felhatalmazta Johannes Hahn költségvetésért és az igazgatásért felelős uniós biztost, hogy írásbeli értesítést küldjön Magyarországnak a jogállamisághoz kötődő mechanizmus elindításáról – közölte Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos szerdán.

Vera Jourová, az Európai Bizottság átláthatóságért és értékekért felelős tagja a Twitteren közzétett üzenetében azt írta: a brüsszeli testület értesítő levelet küld Magyarországnak szerdán, amelyben

hivatalosan is aktiválja az uniós költségvetés védelmét szolgáló feltételrendszert.    

„Olyan problémákat azonosítottunk, amelyek megsérthetik a jogállamiságot Magyarországon, és hatással lehetnek az Európai Unió költségvetésére” – fogalmazott az uniós biztos.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Összesen 264 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foldizs
2022. április 28. 09:03
Magyarország ismét első valamiben!
Töki
2022. április 27. 22:22
Fagyi visszafog nyalni. A karma már csak ilyen, aki a jó ellen tesz, annak annyi. Vigyázz EU!!! A baloldali hazaáruló kutyákra ugyanez igaz. Mátyás már felakasztotta volna őket
edico
2022. április 27. 17:52
Előttünk az atomháború, ezek meg ilyen szarságokkal vannak elfoglalva. Annyi eszük van mint egy sarokba állított hintaszéknek.
Dezsőke
2022. április 27. 17:23
Tucker Carlson Zelenszkij
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!