Takarékos cserkészek, tudatos fiatalok

2021. december 18. 16:13

A Magyar Nemzeti Bank a cserkészekkel karöltve neveli pénzügyi tudatosságra a fiatalokat. 

2021. december 18. 16:13

Helyesen ismerte fel az MNB, hogy a cserkészek eredményesen meg tudják szólítani az ifjabb korosztályt – az országos tagság már a tizenháromezer főt is jócskán meghaladja –, különleges, játékos, interaktív módszertanukkal pedig a legszélesebb körű ismereteket tudják hatékonyan átadni a különböző korosztályoknak. 

A cserkészet fő célja, hogy felelősségteljes, elkötelezett fiatalokat neveljen, és ebben a pénzügyi tudatosság elősegítése is fontos mérföldkő. Ebbe illeszkednek azok a programok, amelyek az MNB anyagi támogatásának és a cserkészet adta közösségi, szellemi kereteknek az együttműködésével tudnak megvalósulni. A középiskolás korosztály számára a nyár végén megrendezett Ifjúsági Üzleti Program, a Calasanctius Ösztöndíj Alapítvánnyal közösen szervezett tábor nyújtott vállalkozói szemléletfejlesztést elősegítő ismereteket, mindezt keresztény értékekre alapozva. Az idősebbek a közeljövőben részt vehetnek egy forrásteremtő tematikus továbbképzésen, valamint egy őrsvezetőket és rajparancsnokokat célzó külön fejlesztőalkalmon. Október első hétvégéjén sor került a jezsuita Kiss Ulrich atya módszertanára építő, ezúttal cserkészvállalkozóknak tartott, Management by Jesus elnevezésű vezetői szemináriumra, nemrég pedig egy kis méretű fesztivál is megvalósult az „alumni” cserkészek számára. 

A kapott anyagi támogatás úgy oszlik szét, hogy az egyéneknek (a téma iránt érdeklődő cserkészeknek) is hasznára tudjon válni – konzultáció és szakmai tanácsadás révén –, emellett pedig a cserkészcsapatok közösségi szinten is korszerű tudással gazgadhassanak. A folyamatosan működő tanácsadás célja, hogy  pénzügyi kérdésekben, elsősorban forrásteremtés és pályázás témákban segítse a cserkészvezetőket. Az MNB-támogatásért felelős cserkészkoordinátorok külön modult dolgoztak ki, amelyben módszertani anyagokat tesznek hozzáférhetővé a cserkészcsapatok számára. Kiemelt figyelmet szenteltek annak a szempontnak, hogy az őrsvezetők szakmai előképzettség nélkül is meg tudják valósítani a pénzügyi tudatosságra nevelő képzéselemeket, és az őrsbe tartozó gyermekek is. maradéktalanul meg tudják érteni és elsajátítani a célzottan nekik összeállított ismereteket. 
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!