Az angol szurkolók is kifütyülték a BLM miatt letérdelő játékosokat

2021. június 10. 19:36

Az angol szövetséggel együtt minden angol szurkolót arra kért az UEFA, hogy tanúsítsanak tiszteletet azok iránt a játékosok iránt, akik féltérdre ereszkednek a foci-Eb meccsei előtt – írja a Daily Mail.

2021. június 10. 19:36
null

A brit futballszövetség (FA)  jelentős támogatást kapott az UEFA-tól ahhoz, hogy az angliai játékosok térdre ereszkedjenek anélkül, hogy kifütyülnék őket, az Európa-bajnokság szervezői felszólították a szurkolókat, hogy mutassanak tiszteletet.

Nyilatkozatában az UEFA ragaszkodott ahhoz, hogy zéró toleranciát hirdet a rasszizmussal szemben, és a játékosok „szabadon fejezhetik ki a nagyobb egyenlőség támogatását azzal, hogy féltérdre ereszkednek a bajnokság alatti mérkőzések előtt.”

A brit kormány sem határolódott el a fütyülő szurkolóktól

Szerdán számolt be a brit szövetség, az FA arról, hogy mennyire frusztrálta az, hogy a kormány nem volt hajlandó elítélni azokat a szurkolókat, akik a múlt héten az Ausztria és Románia elleni bemelegítő mérkőzések előtt kifütyülték az angol játékosokat arra ösztönözve őket, hogy ne térdeljenek le, ezért üdvözli az UEFA támogatását. 

„Arra kérjük a nézőket, hogy mutassanak tiszteletet a térdre ereszkedő csapatok és játékosok iránt” – írták az UEFA képviselői.

Az angol Labdarúgó Szövetség bátorítja a térdelést, a szurolók azonban nem

Mark Bullingham, az FA vezérigazgatója szerdán azt mondta, hogy „hihetetlenül kiábrándító” az angol szurkolók viselkedése.

Bullingham a BBC-nek elmondta: „Mindvégig egyértelművé tettük, hogy ez nem egy politikai gesztus, amelyet a csapat tesz. Ők ezzel a gesztussal csupán kiállnak az egyenlőség mellett. Egy olyan gesztust használnak, amely évszázadok óta létezik, és csupán a rasszizmus elleni állásfoglalás eszközeként használják. Nem kérünk arra minden futballrajongót, hogy másolja ezt a gesztust, csak arra kérjük őket, hogy tartsák tiszteletben azokat, akik megteszik, és arra számítunk, hogy ezek után így is cselekszenek. Be kellene állniuk a csapatuk mögé, bátorítani őket, hogy egy ragyogó európa bajnokságunk lehessen azzal, hogy egy ország áll a válogatott mögött”.

Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

Összesen 187 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egy genetikusanalattvaló
2021. június 11. 17:32
"Ők ezzel a gesztussal csupán kiállnak az egyenlőség mellett. " Az nem egyenlőség, amikor valaki letérdel a másik előtt. Az az alávetettséget fejezi ki. Az emberi normalitás nem vetheti alá magát egyetlen agresszív elnyomó eszmének sem. Ebben az esetben a neomarxisták által kreált és gerjesztett fekete rasszizmusnak.
Katintka
2021. június 11. 10:48
„szabadon fejezhetik ki a nagyobb egyenlőség támogatását azzal, hogy féltérdre ereszkednek a bajnokság alatti mérkőzések előtt.” Mi az hogy nagyobb egyenlőség ? Ha valaki egyenlőbb az egyenlők közt az tán nem a rasszizmus része ?
Bátya62
2021. június 11. 08:55
Nagyon álságos a térdeplés. Tegyék jóvá bűnüket: Segítsék a gyarmatok felemelkedését. Vigyenek tudást, tőkét, stb.
Emery4919
2021. június 11. 08:51
Lehet, hogy nem ide vág, de nézzétek meg, hogy mi a vélemény GB-ben a magyar-ír meccsről. Elég sok komment. https://m.youtube.com/watch?v=F80ObwC47bk&feature=emb_rel_end
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!