Antirasszista ornitológusok – az Alapjogokért Központ szemléje

2021. június 28. 14:25

Az Alapjogokért Központ szemléje a politikailag korrekt hírekről.

2021. június 28. 14:25
null
Alapjogokért Központ
Alapjogokért Központ

Az Alapjogokért Központ szemléje

„Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy a fehér felsőbbrendűség és a rasszizmus onnan támad, ahonnan nem is sejtenénk. Ott van a matematikában és a jógában, ott van a feketék és latinok számára nehezen emészthető tejben, és most már azt is tudjuk, hogy a madarak nevében is. Az ornitológia sötét múltjáról azonban lerántották a leplet, és itt a történelmi lehetőség, hogy a szárnyas kis lények visszakapják az őslakosok által nekik adott neveket, ahelyett, hogy a felfedezésükkel jogtalanul kérkedő fehérek elnevezéseit használnánk a jövőben. A botrány mintegy százötven fajt érint. Ha már itt tartunk, nekünk, magyaroknak is el kellene gondolkodnunk azon, hogy megváltoztassuk rasszista madárneveinket, mint a fekete rigó vagy a fehér gólya…

Hála az égnek nem maradunk magunkra a korlátoltság elleni küzdelemben, hiszen mint oly sokszor, most is segítségünkre sietnek a társadalmi felelősségvállalásban élen járó, progresszív multinacionális cégek. A méltán híres amerikai pizzákat hazánkban is forgalmazó Pizza Hut az USA iskoláiban harcol a rasszizmus ellen. Igazi jóemberek, hiszen a kritikai rasszelméletről kisiskolásoknak szóló oktatóprogramot finanszíroznak, melynek során minden kis lurkó elsajátíthatja a számára fontos tudásanyagot. A feketék és más etnikai kisebbségek megtudhatják, hogy el vannak nyomva – és nem, ezen az a tény sem változtatott, hogy az Egyesült Államoknak volt már afroamerikai elnöke – a legkisebb fehérek pedig életük hajnalán megkezdhetik a vezeklést és az öngyűlöletet őseik megbocsáthatatlan tetteiért. Erre mondják, hogy win-win!

A kritikai rasszelmélet oktatása az iskolákban azonban nem elég. A tettek mezejére kell lépni, ha az egyenlőtlenségek megszűntetéséről van szó. Így tettek a kanadai Vancouverben is, ahol végre valahára beszüntetik a matematikai és természettudományos ösztöndíjakat az oktatási intézményekben. Persze, néhány hátrányos helyzetű tehetséges diák, akik felemelkedésüket remélték a tehetséggondozó programoktól elégedetlenkedik emiatt. Nem mondhatunk nekik mást, mint hogy el kell fogadják, a teljes egyenlőség eléréséhez mindenkinek áldozatokat kell hoznia. Másokhoz hasonlóan nekik is van lehetőségük arra, hogy óriási összegű diákhiteleket vegyenek fel felsőfokú tanulmányaik folytatásához, hát éljenek vele.

Miután az iskolákban kiképeztük a gyerekeket kritikai rasszelméletből és létrehoztuk az intézményekben a teljes egyenlőséget, követendő példákat is kell állítanunk eléjük. Pontosan így tettek az amerikai Newark városában is, ahol mostantól bárki leülhet egy padra George Floyd három mázsás bronz szobra mellé. Elmerenghetünk elnyomottságunkon, vagy éppen az őseink által elkövetett bűnökön, és felnézhetünk a tavaly elhunyt ikonra. Rossz nyelvek szerint Floyd nem éppen a legjobb példakép a gyermekeknek, mert drogozott és erőszakos bűncselekményeket követett el. Mindenki jobban teszi, ha nem hallgat ezekre a rasszista hangokra, és inkább elzarándokol a mártír hős szobrához, hogy tiszteletét tegye.

A gyermekek nagyon gyorsan felcseperednek, egy-kettőre álláskereséshez is fognak. Ennek a most felnővő, befogadó és toleráns generációnak szerencsére már lesz lehetősége olyan platformokon munkát keresni, ahová csak az LMBT-közösség tagjai regisztrálhatnak. Nem, ez nem önszegregáció, hanem egy olyan biztonságos tér létrehozása, ahol az álláskeresők a gonosz heteroszexuálisoktól mentesen böngészhetnek a hirdetések között.

Heti gyűjtésünkben arról is olvashatnak, hogy a terrorista jelölt is jó, ha progresszív, továbbá arról is, hogy Joe Biden a rendszerszintű rasszizmust tartja korunk legnagyobb problémájának.”

A teljes szemle itt olvasható

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luzitanxaver
2021. június 28. 15:04
Ha valamire, akkor erre aztán nagyon igaz az akasztófahumor kifejezése. Egészen elképesztő és embertelen, ami a tengerentúlon zajlik és már a mi partjainkat is egyre durvább hullámcsapásokkal mossa. Épp ideje volt megálljt parancsolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!