Tücsökszelet és grillezett sáska – az Alapjogokért Központ szemléje

2021. május 27. 10:45

Az Alapjogokért Központ szemléje a politikailag korrekt hírekről.

2021. május 27. 10:45
null
Alapjogokért Központ
Alapjogokért Központ

„Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy nincs B-bolygó. Ebből kifolyólag, amennyiben az emberiség nem akar úgy kihalni, mint a dinoszauruszok, át kell állnia a rovarevésre. A hagyományos élelmiszerek előállítása ugyanis rendkívül környezetkárosító. Ezzel szemben a rovarok tenyésztése nyilvánvalóan planétabarát. Azt persze nem tudjuk, hány lacikonyha van Budapesten, de nagyon reméljük, hogy a gíroszos-türkisikebabosoknál a sáskajárás hamarosan új értelmet nyerhet.

Folytatódik a Black Lives Matter-tüntetések ikonjának házvásárlási kálváriája. A marxista Patrisse Khan-Cullors ugyanis több millió dolláros házat vásárolt Los Angeles fehérek lakta elit negyedében. Most azonban az is kiderült, hogy miért. A felelős: a rasszista ingatlanpiac. A 37 éves, fehér elnyomás ellen küzdő vezér állítása szerint a bizniszt könyveladásokból és tanításból fedezte, és nem élt vissza a BLM-mozgalom pénztárával. Ezt természetesen senki sem feltételezte. Végre egy feketének is lehet – ez fáj minden irigyének.

Az amerikai hadseregben a női katonáknak jóval nehezebb teljesíteniük a katonai erőnléti kiképzéseket, mint férfi társaiknak. Megvan azonban a megoldás: a jövőben egyszerűen nem kellene figyelembe venni a katonák fizikai erőnléti eredményeit. Miért nem jutott ez eddig senkinek sem az eszébe? A teszt a hibás.

Ilyen probléma Óceániában fel sem merül. Új-Zélandon egy korábbi olimpiai bajnok női súlyemelő, Tracey Lambrech szerint az országban azt „tanácsolják” a női súlyemelőknek, hogy ne kommentálják az első transznő kijutását az olimpiára. Sokak szerint ugyanis igazságtalan, hogy egy biológiai nemét tekintve férfi indulhat a nők között. Eleve érthetetlen, 2021-ben miért vannak még külön női és férfi kategóriák a sportokban, de szerencsére vannak országok, melyek haladnak a korral.

Az Oxford Egyetem legújabb javaslata szerint az egyetemi tananyag „dekolonizációjának” jegyében kivezetnék a mértékegységeket. Legalábbis az angolszász világban használt „imperialista” típusú mértékrendszert. Az egyetem ugyanis teljesen érthető okoknál fogva nem akarja tovább traumatizálni a hallgatókat olyan kifejezésekkel, mint például a pint, font, vagy a mérföld. Elég lenne a híres fasizmus-skálát használni, de azt sokat.

Heti gyűjtésünkben arról is olvashatnak, hogy miért kellett megválnia a CNN-nek egyik riportterétől, valamint arról is, hogy enyhíthet az USA migrációs szabályain.”

A teljes szemle itt olvasható

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lauder Stenonis..
2021. május 27. 13:09
Hát. Ez komoly hír. Hamarabb fogok enni tücsköt, mint pacalt. Akik a szarvasmarha bendőjét (böe) megeszik, nem tudom mi a gondjuk a tücskökkel...
Nehidd El
2021. május 27. 12:23
Egy Szél- vagy Karácsony-kormány alatt ezt a rovatot már át lehetett volna nevezni nemzeti sajtószemlének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!