Városi és egyetemi radikalizálódás: újraindult a Századvég folyóirat

2021. március 24. 19:40

Újraindult a Századvég folyóirat. Az első szám a városok tematikája köré épül, így olvashatunk tervezésről, okosvárosokról, különböző múzeumfejlesztési koncepciókról és ezzel kapcsolatban a múlthoz való viszonyról.

2021. március 24. 19:40

Újraindult a Századvég folyóirat. negyedévente megjelenő tudományos lap a tudományágak széles köréből kíván meríteni.

A Kontra különösen ajánlja a város-vidék ellentétről és a pszichológiai liberalizmusról szóló tanulmányt (miért általános jelenség, hogy a városok inkább liberálisok, a vidéki települések pedig inkább konzervatívak?), illetve az egyetemi baloldal folyamatos radikalizálódásáról szóló írást.

Utóbbiból kiderül, hogy a baloldal az egyetemi buborék „zárt társadalmában" nagyon is jól érzi magát, és az egyetemi szférára nem tartja érvényesnek az egyébként mindenhol másutt követelt szabad, nyitott vitákat és minden előfeltevés megkérdőjelezését – írja a portál.

A Századvég itt olvasható online

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fagyongy.fgy
2021. március 25. 18:51
NEKÜNK????? NEKEM?????? :-))))))))))))))))))))) Miért lenne szar ügy???? MITŐL???? :-)))))) Arra szavazol, akire akarsz, ember! Mi közöm nekem ahhoz??? Szabadon döntesz, harminc éve! Az én családom és a barátaim is tudnak szavazni. Meg mások családjai és barátai is tudnak szavazni... :-)))))))) "Így megy ez"
vajda
2021. március 25. 06:42
"Az egyetemek itthon is a zsidó-kommunista ideológia bázisai." Én a magam részéről soha nem voltam filoszemita, de azért van néhány név, ami elgondolkoztat: Albert Einstein, Neumann János, Bárány Róbert,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!