Magyar Nemzet: ­Knaus számára a magyar miniszterelnök kiemelt célpont

2020. szeptember 09. 07:42

Knaus szerint Orbán veszélyes, mert „eltörölné az emberi jogokat”, ezért neki és a nemzetközi közösségnek kell őt megállítaniuk.

2020. szeptember 09. 07:42
null

„Knaus egyik bevált módszere a félremagyarázás, azaz Orbán Viktor mondatainak szövegösszefüggéseiből kiragadott módon történő vagy totálisan fals »idézése«. Itt Knaus arra sem veszi a fáradtságot, hogy mindig ugyanúgy és ugyanazt hazudja. Mindezt több példán keresztül is bizonyítjuk” – írja szerdai cikkében a Magyar Nemzet.

A portál szerint Knaus „leggyakrabban Orbán Viktor 2015. szeptemberi kötcsei beszédét – vagy ahogy Knaus mondja: »balatoni beszédét« – idézi, televíziókban, netes portáloknak vagy az imént említett Zeit-írásban. Például így: »Orbán 2015. szeptemberi bejelentése, hogy az »univerzális emberi jogok időszaka« most véget ért, az unió külpolitikájában is le kell, hogy csapódjon. Putyin örülhet. Le Pen is.«”

Félremagyarázás, kamuidézetek?

A „poltikai elemző” idézetét a Magyar Nemzet úgy értékeli:

„Knaus idézete messzebb van a teljes igazságtól, mint Kötcse a Balaton partjától”.

Orbán ugyanis másként beszélt egy időszak lezárásáról: »Az állításom az, hogy amit most tapasztalunk, egy korszaknak, egy szellemi-ideológiai korszaknak a vége. Mellőzve minden nagyképűséget, ezt egyszerűen a liberális blabla korszakának nevezzük. Ennek a korszaknak van most vége, és ez óriási kockázatokat rejt magában, de egyben egy új esélyt is kínál arra, hogy a nemzeti-keresztény eszmerendszer, gondolkodásmód, megközelítés visszanyerje a dominanciáját immáron nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában.« A beszédben az »univerzális emberi jogok« kifejezés három ponton hangzik el, és a beszélő valóban kritizálja a liberálisok ezzel kapcsolatos felfogását” – írják.

Hangsúlyozzák, azonban

Orbán nem mond olyat, amit ­Knaus tőle idéz.

Hozzáteszik, „ezt maga Soros embere is tudhatja, hiszen egy korábbi, 2015. szeptemberi jelentésükben a szervezetükkel maguk is ennek megfelelően értelmezték az elmondottakat. Mégpedig aszerint, hogy Orbán itt nem a mindenki által elfogadott emberi jogokról beszél, hanem a megélhetési bevándorlás kiváltó okáról, vagyis hogy a liberálisok egyetemes emberi jogként tálalták a nyugati jólét lehetőségét” – írják.

„Íme, ilyen eszközökkel dolgozik Soros karmesterének álhírgyára” – írja a Magyar Nemzet.<br>Fotó: Magyar Nemzet

Knaus uniós pénzekkel zsarolná hazánkat?

Szerdai cikkében a Magyar Nemzet arról is említést tesz, hogy „Knaus maga nyíltan bevallotta a Twitter-oldalán, hogy politikai nyomásgyakorlásra, a pénzek megvonására, valamint az Európai Unió Bíróságának megerősítésére, azaz az utóbbi ítéleteinek feltétlen kikényszerítésére van szükség Magyarországgal szemben”.

Hozzáteszik, szerintük „a hadjárat fontos részét képezte, hogy érveket szállítson a magyarok ellen a hétéves költségvetésről szóló vitához. Erre a felkészülés pedig régen megkezdődött”. A portál egyik informátora szerint „már 2018 szep­temberében feladatul kapták az ESI munkatársai, hogy gyűjtsenek adatokat térségünk országainak korrupciós ügyeiről, amelyek aztán publikálhatók a nemzetközi sajtóban”.

A Magyar Nemzet hozzáteszi: „Knaus hálózatának felfogása szerint Magyarország térdre kényszerítésében döntő szerepet kell kapnia az Európai Bizottságnak és az EU Bíróságának, és hazánk ellen is a lengyelekkel szembeni intézményi bánásmódot kell alkalmazni.”

A portál szerint ráadásul „a bizottság szerepe ezekben az ügyekben a vádlóé, a bűnös országok pénzmegvonásos büntetését pedig ­Knaus elképzelt színdarabja szerint az EU Bírósága szabhatja ki. Az elmúlt időszakban már ebbe az irányba mutatott, mikor sikerült elérni, hogy az EU részben felfüggessze, részben pedig lelassítsa a »lázadó« lengyelek és magyarok részére járó források kifizetését. Az ESI igazgatójának helyzetét egy sor ügy intézése során megkönnyíti, hogy német kormánykörökben magyar- és lengyelkérdésekben »szakértői« státust élvez.” A lap szerint „láthatóan egy tudatos és gátlástalan narratíva­építésről van szó. Knaus hazug meséje szerint Orbán »veszélyes«, hiszen eltörölné az emberi jogokat, neki és a nemzetközi közösségnek pedig meg kell állítaniuk ezt a szélsőjobboldali figurát”.

Címlapkép: YouTube

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oskar
2020. szeptember 09. 18:37
Orbán még nem csinált semmit és akkor is támadták 1998- máig. Micsoda gúnyt űztek abból pl. hogy 22000-ről 40000-re emelte a minimálbért, amit a nagyon baloldali MSZP nem szavazott meg. Aztán jöttek a suttogó propagandáik "te tudtad, hogy Orbán Viktor cigány?" Ami nem jött be nekik mert a magyarok többsége nem rasszista. Aztán, hogy veri a feleségét....stb. Szerintem az emberek többségét nem lehet átverni így éppen ellene szavaz az aljas orbánfóbiásoknak.
clansman
2020. szeptember 09. 14:46
Most megkérdezhetem tőletek tisztelt Fidesz vezetés, hogy tíz év kétharmad után, hogy a csudába létezhet olyan hogy ez az ürge a Széchényiben fotózkodik??? Hát mi a faszért van a kezetekben a belügy, titkosszolgálat stb.?? Hogy létezhet az , hogy ilyen tetű(meg a sok többi) nincs kitiltva mo. területéről?? Hát milyem nyámnyila parti vagytok??
Magicus
2020. szeptember 09. 13:52
Azért az bíztató lehet ,hogy a Merkel/Macron és még páran + az ilyen xaralakok vezényletével az EU szakadása már látható közelségben van. Mint gazdasági hatalom már régen nem tényező és mint politikai hatalom sem rúg már bele a nagyok labdájába! 15 év múltával majd nagyot szívnak az agyondemokratizált nyugatiak az iszlám rabiga alatt. Mi meg elleszünk itt a Balti és Adria között mint Európa éléskamrája. Majd még azt kell kitalálni ,hogy hol helyezünk el ennyi nyugatról menekülő nyuggert(meg nem nyuggert)?
civis72
2020. szeptember 09. 11:57
ez kell a hugyos kiéhezett libernyákoknak...egy külföldi "szakértő"...aki pont azt hazudja amit az euroszovjet hívő dobrevista söpredék hallani akar
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!