Szilágyi: A magyarság életereje új lendületet vett

2020. augusztus 20. 18:34

A megmaradás egyéni és közösségi teljesítmények eredménye – mondta Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa Dunaszerdahelyen.

2020. augusztus 20. 18:34

A magyarság bizonyságot tett arról, hogy életerős nemzet, és ez az életerő az elmúlt évtizedben új lendületet vett – jelentette ki Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztosa a felvidéki Dunaszerdahelyen csütörtökön, a nemzeti ünnepen.

A politikus rámutatott: Szent István nem csupán egy ország alapjait rakta le, hanem annak a politikai közösségnek a magját is, amelyből a magyar nemzet a történelem viharai között kifejlődött és eggyé kovácsolódott. Hozzátette: a magyarság és életereje megmaradt, mert a nemzet megingathatatlan alapokon áll, de ez nem jelenti azt, hogy a mai nemzedékeknek ne lenne teendője.

A megmaradás egyéni és közösségi teljesítmények eredménye

– mondta.

A magyarság az elmúlt évtizedben bizonyságot tett életerejéről, közös erővel sikerült fenntarthatóvá tenni és megújítani a magyar intézményrendszert, megerősíteni a magyar közösségeket – közölte a miniszteri biztos. „Immáron számos területen, így az oktatásban, a kultúrában, a gazdaságban gondolkodunk egységes Kárpát-medencei térben, egységes nemzetben” – tette hozzá Szilágyi Péter. Az ünnepségen megkoszorúzták az államalapító király szobrát a Szent István téren.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rémisztő Képződény
2020. augusztus 20. 19:05
Majd ha a nemzet testén élősködő illibsibolsi NER kullancsokat kitekerjük vagy beleszekítjuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!