„Pelus és nyakkendő”

2020. június 16. 10:48

Online konferencia fiúnevelésről és apaságról.

2020. június 16. 10:48

2020. június 17-én és 18-án 17-18 óra között a csalad.hu Facebook-oldalán kerül sor egy online konferenciára.

A közelgő Apák napjára (június 21.) készülve az apaság társadalmilag is jelentős és személyes sorsunkban is életbevágó kérdései kapcsán kétnapos, ingyenes online konferencia keretében közös gondolkodásra hívják a csalad.hu olvasóit, a témával foglalkozó szakembereket és persze nem utolsó sorban minden jelenlegi vagy jövőbeni apukát.

Június 17-én, a konferencia első napján 17 órától a fiúnevelés és a férfi értékek vonatkozásában az iskolalelkészként dolgozó Bese Gergő atya és Bedő Imre, a Férfiak Klubjának alapítója osztja meg gondolatait. 

Június 18-án, szintén 17 órai kezdettel Dr. Császár-Nagy Noémi klinikai szakpszichológus tart előadást az apahiányos társadalomról, majd Léder László, az Apa Akadémia alapítója beszél a modern kori apaság kihívásairól.

Mindkét alkalommal a konferencia chatfelületén várják a nézők kérdéseit, melyekre meghívott előadók készséggel válaszolnak majd előadásaikat követően. A konferencián videóüzenettel mondja el gondolatait az apaságról Böjte Csaba testvér, Kovács Ákos énekes, Kovács András Péter humorista és Bárdosi Sándor olimpiai ezüst érmes birkózó.

Június 21., Apák napja alkalmából a csalad.hu két héten keresztül a férfivá érés és a modern kori apaság kérdéseit járja körül. Az oldalon interjúk, szakmai cikkek és személyes vallomások, blogok (Tóth Gabi, Schäffer Erzsébet) és vlogok (Bárdosi család) foglalkoznak a fiúk és férfiak családban betöltött pótolhatatlan szerepével és az őket kihívások elé állító szerepkonfliktusokkal.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2020. június 16. 13:54
"Pelus és nyakkendő" Amíg ilyen címeket adnak ezeknek a konferenciáknak, az garantált, hogy a többséget nem érdekli. Nem az a probléma, hogy az apák nem rakják tisztába a csecsemőket, az apák szerepe később érdekes, amikor a gyereket önállóságra kell nevelni.
olajfa1
2020. június 16. 12:32
Szeretnék olyan családot látni -természetesen az egyenjogúság szem előtt tartásáért- ahol az apa pelenkáz, miközben az anya a szénbánya tárnájában csákányozza a szenet, hogy az apának és gyerekének legyen meleg otthona...
Fehér Agyar
2020. június 16. 11:39
Egy eldobható pelenka kicseréléséhez még gyakorló szülőnek sem kell lenni. Ezért teljesen felesleges pelenkázni tanítani a leendő apákat, viszont nagyon fontos lenne az alapvető barkácsolási feladatokat elvégezni a házban és a ház körül, mivel egyre nehezebb és költségesebb mesterembert találni
I_Isti
2020. június 16. 11:34
szintén 17 órai kezdettel Dr. Császár-Nagy Noémi klinikai szakpszichológus tart előadást az apahiányos társadalomról ... valamint a CNN és minden más online média 0 24 órában élőben közvetíti az Egyesült Államokbeli eseményeket az apahiányos társadalom következményeiről
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!