Negyedikesek a Föld megmentéséért – Újra lehet jelentkezni a FIT Programba!

2020. május 23. 18:24

Az állami intézmények és a kis- és középvállalatok példátlan összefogásával valósult meg az idei FIT Kaland Tehetségverseny, utat nyitva a negyedikeseknek az MCC ősszel induló új tehetséggondozó évfolyamába.

2020. május 23. 18:24
László Edina

A járványidőszak dacára sikeresen zárult az MCC Fiatal Tehetség Programjának rendhagyó Kárpát-medencei csapatversenye, a III. FIT Kaland Országos Tehetségverseny  Az idei megmérettetés tematikája egy klímavédelmi akcióterv megalkotása volt a Föld megmentésére. A projekt összetettsége nem bátortalanította el a vállalkozó kedvű negyedikeseket, és közel 140 csapat jelentkezett az ország számos pontjáról, sőt, Erdélyből és Kárpátaljáról is. 

A verseny első fele minden évben online platformon zajlik, így a FIT Kaland első fordulója szerencsére zavartalanul lezajlott, éppen a vírus miatti korlátozások bevezetésének kezdetén. A verseny további menetét és a lehetőségeket felülvizsgálva végül online formában valósult meg az országos döntő is, hét csapat részvételével. A rendhagyó körülmények ellenére színvonalas csapatmunka zajlott,

a negyedikesek bizonyították, hogy az életkorukból fakadóan még az oly távolinak tűnő területek, mint a kémia vagy a filmkészítés sem jelentenek kihívást.

A hazánkban egyedülálló verseny feladatainak kidolgozását és a döntő zsűrizését a FIT Program oktatói vállalták, akik a képzésben évek óta dolgozva jelentős élménypedagógiai tapasztalattal rendelkeznek: Dózsa Eszter logisztikai mérnök, Dr. Farkas Eszter gyógyszerész, Fodor Eszter környezetmérnök, Radvánszki Adrianna média-történelem szakos tanár és Vecsei Ákos robotikaoktató a szigorú szakmaiság mellett igyekeztek élvezetessé tenni az utolsó fordulót is, amelyet végül a Természetkalandorok csapata nyert meg Pécsről.

A színvonalas megvalósításban nagy szerep jutott azoknak a hazai kis-és középvállalatoknak, illetve állami intézményeknek, amelyek a járványhelyzet ellenére nyitottsággal és érdeklődéssel fordultak a tehetséggondozás felé, és támogatásukkal lehetővé tették, hogy a résztvevők értékes nyereményekkel gazdagodjanak. Köszönet illeti többek között a fővárosi Tungsram Groupot, a Móra Kiadót, a Béres Gyógyszergyár Zrt.-t, Miskolc város vezetését és a Libri könyvesboltokat. De támogatta a projektet az IQ Bázis; a Harkányi Gyógyfürdő; a Hadtörténeti Múzeum; a Fővárosi Állat- és Növénykert; a Balaton-felvidéki Nemzeti Park; az Északerdő Zrt., és számos más élmény-, sport- és szabadidős programszolgáltató is.

A FIT Kaland Országos Tehetségverseny célkitűzése az élményeken túl a tapasztalati úton való tudásszerzés népszerűsítése volt, ami egybecseng a MCC Fiatal Tehetség Program céljaival is. Jó hír, hogy a jelentős bővülés előtt álló tehetségprogram 2020 őszén induló, ötödikes évfolyamába június 30-ig még van lehetőség jelentkezni a képzés honlapján.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2020. május 24. 12:26
Szuper, legalább lesznek tanácsadói Grétának. Együtt aztán csuda dolgokra lesznek képesek... :-))))
Akitlosz
2020. május 23. 22:45
Kezdetnek nem rossz a Föld megmentése. Ha felnőnek a negyedikesek, akkor már az egész Univerzumot mentik meg. Az azért látszik, hogy nem okosabbak, mint egy ötödikes.
nempolitizálok
2020. május 23. 18:53
Ez nem lesz szimpi a libsiknek, mert nem ők szervezik és nem Gréta áll a középpontban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!